02 жовтня 2024, середа

На Кіровоградщині боротися з паліями стерні буде навіть Держгеокадастр

Служба Держгеокадастру теж має підключитися до боротьби з паліями на ланах. Так вважає голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, який запропонував учора на апаратній нараді виконуючому обов’язки начальника головного управління Держгеокадастру в області Олегу Кудрі внести до тексту угод, котрі управління підписує з майбутніми орендарями державних земель, пункт про заборону спалювання стерні та пожнивних решток на полях і сувору відповідальність за невиконання цього пункту. Аж до анулювання укладеної угоди, передає офіційний портал Кіровоградської ОДА.
– У нас повинен бути дієвий механізм боротьби з такими порушниками, – заявив Сергій Кузьменко, – включаючи, у тому числі, й дострокове розірвання договору оренди. Якщо людина не розуміє, що землі шкодити не можна, що земля – це не просто засіб для наживи, а це наше багатство і його слід берегти, то подібного орендаря потрібно не лише карати штрафом, а й позбавляти його можливості працювати на землі.
Голова облдержадміністрації доручив головному управлінню Держгеокадастру в області передбачити в угодах із землекористувачами такі умови, аби це дало можливість захистити наші українські чорноземи від знищення, не призводило б до виникнення надзвичайних ситуацій чи техногенних катастроф на території області.
На Кіровоградщині боротися з паліями стерні буде навіть Держгеокадастр
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований