01 жовтня 2024, вівторок

На Кіровоградщині ліквідують школу

Наприкінці липня відбулося засідання бюджетної комісії Новомиргородської міської ради , що на Кіровоградщині. В її роботі взяли участь голова Новомиргородської райради Сергій Совенко та голова райдержадміністрації Олександр Сенченко. Під час засідання розглядалося питання фінансування шкіл, пише Гречка.
Новомиргородському району, з Фонду регіонального розвитку, була виділена субвенція 1млн 200 тисяч гривень під конкретний об’єкт, а саме ЗШ №3. Адміністрація школи спрацювала найоперативніше, підготувала необхідні документи, тому саме їй ці кошти і дісталися. Для реалізації проекту, заміна вікон на металопластикові, за умовами конкурсу, необхідне співфінансування. Тож депутати розглянули можливість виділення цих коштів з районного бюджету.
Також схвалили перерозподіл коштів по відділу освіти, які були зекономлені за рахунок кошторисних призначень. Ці кошти заплановані на будівництво котелень в Мартоніській та Жовтневій школах.
Внесли зміни до програми “Шкільний автобус”, що дадуть можливість придбати два шкільних автобуси.
Наступним рішенням погодили передачу трьох автобусів на баланс міської ради. Розглянули питання затвердження договорів оренди приміщень.
Більш активне обговорення викликало питання ліквідації Веселівської школи, робота якої була призупинена більше трьох років назад у зв’язку з малою чисельністю учнів. За ці роки стан школи суттєво погіршився. Але, щоб приміщення знову переобладнати під школу, треба значні кошти, та й самі жителі села, в своїй більшості, не хочуть, щоб школу відновлювали.
Адже якість освіти у школах з більшою чисельністю, де зараз навчаються їхні діти, вища ніж у колишній сільській.
Крім того, у зв’язку з участю Коробчанської школи в проектах ПРООН на баланс відділу освіти передали одне з приміщень школи, в якому була розміщена частина класів, але саме приміщення школі не належало.
На Кіровоградщині ліквідують школу
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований