29 березня 2024, п’ятниця

130 дорослих з Кіровоградщини притягнули до відповідальності через невиконання батьківських обов’язків

Протягом літа до адмінвідповідальності притягнуто понад 130 дорослих за невиконання обов’язків щодо виховання дітей.
У період літнього оздоровчого сезону на території області поліцейські провели оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на запобігання вчинення неповнолітніми та стосовно них злочинів і правопорушень, попередження інших негативних явищ у дитячому середовищі.
За час проведення операції до територіальних відділів та відділень поліції було доставлено більше 80 неповнолітніх. Із них 43 – за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, та 41 дитину, що перебували у розшуку. Трьох підлітків поміщено до притулку для неповнолітніх.
До адміністративної відповідальності притягнуто 134 дорослих жителів області за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП).
Виявлено 13 фактів порушень правил торгівлі суб’єктами підприємницької діяльності у частині продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. Одного підприємця вже позбавлено ліцензії на продаж відповідних товарів.
У складі мобільного консультативного пункту обласного центру соціальних служб для молоді поліцейські здійснили більше 20 виїздів до таборів відпочинку. З неповнолітніми проводили лекції та бесіди на правову тематику, а також організовували участь дітей у понад 14 спортивних і культурно-масових заходах.
Загалом до оперативно-профілактичної операції у період її проведення було залучено в середньому більше 450 працівників поліції та понад 1200 представників громадськості.
За матеріалами відділу
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області
130 дорослих з Кіровоградщини притягнули до відповідальності через невиконання батьківських обов’язків
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований