20 квітня 2024, субота

До кінця року в Кропивницькому з’явиться пам’ятник жертвам Голодомору

Від сьогодні у Кропивницькиму розпочнуть роботи щодо спорудження пам'ятника жертвам Голодомору. Ескіз та місце встановлення вже погоджені міськими структурами та Міністерством культури, повідомиляє УНН-Центр зз посиланням на радника міського голови Євгенію Шустер.
“Із завтрашнього дня на Фортечних валах розпочинають земельні роботи. Маємо погоджений міністром культури ескізний проект. Виконавець визначений, угода з ним є. До листопада пам’ятник буде готовий”, — повідомила Євгенія Шустер.
На місці хреста на Фортечних Валах, до якого щорічно у Кропивницькому несуть лампадки й колоски, з’явиться новий пам’ятник, який теж буде подібний до хреста. Автором ескізу є головний архітектор міста Вадим Мездрін. Виконавцем робіт є підприємець, який робив реконструкцію Рівненського кладовища.
Згідно плану робіт, спочатку заливатиметься підземна частина пам’ятника, потім елементи пам’ятника нанизуватимуться частинами один на одного. Опісля навколо пам’ятника проведуть благоустрій території та встановлять освітлення. Пам’ятник роблять за небюджетні гроші.
Нагадаємо, раніше пропонувалось зробити інший пам’ятник, однак на сьогодні він дороговартісний, потребує і грошей, і часу. Міський голова Андрій Райкович раніше заявляв, що пам’ятник жертвам Голодомору має з’явитись вже цьогоріч, тож у міській раді шукали дешевший варіант пам’ятника. Ним став ескіз Вадима Мездріна.
До кінця року в Кропивницькому з’явиться пам’ятник жертвам Голодомору
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований