07 травня 2024, вівторок

Ще один вуз із Кропивницького перейменують у жовтні

У зв’язку з перейменування міста, колектив навчального закладу Кіровоградського національного технічного університету вирішив надати університету назву Центральноукраїнський національний технічний університет (ЦНТУ). Нова назва почне використовуватися після офіційного внесення змін до Статуту університету. Рідний Край вирішив поцікавитися чи перейменують Кіровоградський педагогічний університет імені Володимира Винниченка і коли це відбудеться.
Ректор вишу Олег Семенюк запевнив, що перейменування буде. 
«У 1996 році, коли мова ішла про надання навчальному закладу статусу університету, то активно ішла мова про перейменування вузу в Центральноукраїнський. Зараз про таку ініціативу вже заявило керівництво КНТУ. Ніщо нам не заважає, аби всі три виші стали Центральноукраїнськими. Але можуть бути і інші варіанти перейменування КДПУ. Ми не будемо поспішати, аби прийняти виважене рішення. Адже цього року нашому університету наприкінці жовтня виповнюється 95 років. І ми не будемо до цього часу перейменовуватися. Також потрібно враховувати меркантильний нюанс, оскільки всі рейтинги складаються на основі цитування назв навчальних закладів. Після перейменування ми втрачаємо накопичуваний коефіцієнт. А це призведе до втрати рейтингу під час вступної компанії», – зазначив Семенюк.
Олег Семенюк зауважив, що наразі розглядаються різні варіанти перейменування вишу, у тому числі державний педагогічний університет ім. В. Винниченка (м. Кропивницький), як у закордонних навчальних закладах.
Очільник університету запевнив, що офіційну процедуру перейменування вишу почнуть не раніше жовтня, хоча рішення про перейменування навчального закладу можуть прийняти раніше.
Ще один вуз із Кропивницького перейменують у жовтні
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований