17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині намагалися «відмити» більше 80 млн грн доходів

Головне управління ДФС у Кіровоградській області з метою недопущення використання коштів з бюджету поза правовим полем вживає заходи щодо виявлення, аналізу та організації проведення перевірок осіб, які здійснюють фінансові операції, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом. З початку року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Кіровоградській області складено та передано до правоохоронних органів 20 матеріалів щодо імовірного вчинення кримінальних правопорушень суб’єктами господарювання та фізичними особами, в тому числі 14 матеріалів – з ознаками отримання та легалізації злочинних доходів на загальну суму 81,6 млн. гривень. Про це Златополю повідомили у прес-службі ГУ ДФС в області.
За результатами розгляду переданих матеріалів правоохоронними органами у 2016 році в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано  14 кримінальних проваджень, в тому числі 1 провадження – за ознаками ст.209 КК України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), 6 проваджень – за ознаками ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), та 7 – за ознаками ст.212 КК України («Ухилення від сплати податків, зборів»).
Одним з пріоритетних напрямків роботи відділу є виявлення правопорушень у сфері державних закупівель. За результатами роботи у даному напрямку до правоохоронних органів передано 5 матеріалів, на основі яких зареєстровано   4 кримінальні правопорушення за ознаками ст.191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») на загальну суму 24,9 млн. гривень.
На Кіровоградщині намагалися «відмити» більше 80 млн грн доходів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований