05 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині вчергове заговорили про сміттєпереробний завод

Обласна влада всерйоз задумалась над будівництвом сміттєпереробного заводу, потужностей котрого вистачить одразу на декілька районів. Дану тезу під час апаратної наради голови ОДА озвучив директор департаменту екології та природниї ресурсів Олександр Ковтун. 
Майбутній завод, під котрий планується створити відповідне комунальне підпримсєтво, зможе обробляти від 80 до 100 тонн побутового сміття, та коштуватиме мінімум 35 млн. евро. 
"Кошти для створення даного підприємтства ми плануємо отримати від Європейскього інвестиційного банку, залучивши до співфінансування також приватні фірми та можливості бюджетів. Майбутній сміттєпереробних завод дозволить нам не лише вирішити проблему утилізації відходів, а й забезпечить теплогенеруючі підприємства альтернативними видами палива котрі можна отримати від обробки зібраного сміття. Це ж у свою чергу може значно вплинути на відповідні тарифи для населення".
Чиновник стверджує – земельну ділянку для даного обї'єкта вже знайдено. Крім того, досягнено домовленостей з Мінфіном та Мінрегіонбудом. Якщо проект отримає схвалення Європейського інвстиційного банку, Кіровоградський, Знам'янський, Олександрійський та, можливо, навіть Світловодський райони матимуть можливість переробляти сміття зі своїх полігонів на даному заводі. 
"Говорити про конкретні дати та строки поки зарано. Однак ми вже розробили "дорожню карту" та зараз уточнюємо деталі, технологічні особливості майбутнього проекту. Упевнений від його реалізації область тільки виграє", – запевнив Олександр Ковтун.
На Кіровоградщині вчергове заговорили про сміттєпереробний завод
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований