20 травня 2024, понеділок

У Кіровограді виміряли індекс публічності місцевого самоврядування

Сьогодні у Кіровограді та ще 23 областях громадянська мережа “ОПОРА” презентувала результати вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування. Дослідження відкритості місцевих чиновників здійснювалося також за допомогою експертів громадської організації «Територія успіху». Повідомляє Кореспондент Златополя.
За рейтинговою шкалою загальний рівень Індексу публічності органів місцевого самоврядування Кіровограда складає 51% і займає 9 місце серед 24 обласних центрів України. Серед трьох суб’єктів дослідження найнижчі оцінки отримали депутати Кіровоградської міської ради (36%). Найбільш публічною виявилася робота виконавчих органів (63%).
На думку дослідників,низкій рейтинг пов’язаний з неналежною практикою звітування усіх трьох суб’єктів, які підпадали під оцінювання. На сайті Міської ради немає звітності від депутатів. Окрім того, рада не затверджує графіки звітування депутатів і не володіє інформацією про кількість депутатів, які провели звітування перед громадами, про результати обговорення таких звітів, зауважень і пропозицій, висловлених виборцями на адресу міської ради.
За рейтингом міський голів Іван Марковський одержав 9 місце із результатом у 54 %. Так, виконуючий обов’язки Кіровоградського міського голови особисто щомісяця проводить прийом громадян, а також здійснює виїзні прийоми. Інформування мешканців Кіровограда про діяльність мера забезпечується на задовільному рівні. 
Як повідомила представник громадянської мережі “ОПОРА” Зоя Лебідь, отримати звіт про діяльність того чи іншого депутата Кіровоградської міської ради практично неможливо. На звернення громадських активістів до міської ради з проханням передати запити депутатам,їх  відмовились приймати мотивуючи тим, що не знають, коли саме депутати прийдуть у міську раду. 
Керівник ГО “Територія успіху” Інга Дуднік додала,що за тими адресами які були офіційно вказані депутатів знайти не владося.
-Депутатський корпус перетворився на установу з замкнутим колом, на яке громада не має ніякого впливу, -зазначає Інга Дудник, людей де-факто повідомляють про прийняті рішення, не виносячи важливі питання на громадське обговорення.
   
 
У Кіровограді виміряли індекс публічності місцевого самоврядування
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований