23 квітня 2024, вівторок

У школи Кропивницького передали обладнання для уроків фізики, яке не оновлювали понад 30 років

Наприкінці року за кошти освітньої субвенції для кабінетів фізики семи шкіл Кропивницького придбали нове навчальне обладнання. Сьогодні, 29 грудня, нові прилади доставили в НВО № 6. Про це пише Златопіль з посиланням на Рідний Край.
Вчитель фізики цієї школи, кандидат педагогічних наук Вікторія Бузько не приховує своєї радості, адже понад 35 років не було оновлень навчального обладнання. «Я навчалася у цій школі, а тепер викладаю і не пригадую, аби було закуплено такі прилади для лабораторних робіт з фізики. 
Ми використовували обладнання, яке було виготовлено ще при Радянському Союзі, дещо намагалися зробити власноруч. Наприклад, нещодавно діти вирощували кристали у домашніх умовах. Незважаючи на те, що у нас не було сучасного обладнання, учні нашої школи отримували призові місці у міських та обласних олімпіадах. А тепер, сподіваюся, діти більше цікавитимуться точними науками. Ці прилади необхідні, як повітря, для вивчення фізики. Це обладнання можна використовувати не лише у школах, а й в  коледжах та технікумах, воно є універсальним для курсу фізики. Для мене це був найкращий подарунок на Новий рік», – зазначила Вікторія Бузько. І додала, що використовувати нове обладнання розпочнуть відразу після зимових канікул.
Начальник міського управління освіти Лариса Костенко підкреслила, що на отримання нового обладнання провели конкурс між школами міста. «Перемогу отримали сім навчальних закладів – школи № 25, 18, 6, 9, 34, 32 та «Вікторія-П». Обладнання було придбане для вивчення кожного розділу фізики – механіка, оптика, електрика  та інші. Вартість приладів для одного класу складала від 70 до 92 тисяч гривень, це залежало від замовлення самої школи. Кошти на нове обладнання надійшли у вигляді освітньої субвенції з державного бюджету. У рамках субвенції на Кропивницький виділили  4 млн 700 гривень. Частина коштів була направлена на заходи з енергозбереження, придбання інтерактивного обладнання, а також за ці гроші було закуплено обладнання з робототехніки у НВО «Вікторія-П», – зазначила Костенко.
Приладі були виготовлені на Житомирському ПАТ «Електровимірювач».
фото – Рідний Край
 

У школи Кропивницького передали обладнання для уроків фізики, яке не оновлювали понад 30 років
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований