28 вересня 2024, субота

Кіровоградщину необхідно масово забезпечити відеоспостереженням

Відбулося засідання Ради регіонального розвитку Кіровоградської області, в якому брав участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, інформує офіційний портал облради.
Першим обговорювалося питання про установку системи відеоспостереження в громадських місцях.
– Сільські, селищні, районні ради мають прийняти спільне рішення для впровадження системи відеоспостереження. Також органи місцевого самоврядування мають попрацювати з відділеннями поліції на місцях, щоб дані технічні засоби були закуплені та установлені, це зробить розкриття злочинів значно ефективнішим, – зазначив Олександр Чорноіваненко.
Про організацію взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з територіальними підрозділами Національної поліції в області для попередження злочинності, забезпечення прав і свобод громадян поінформував присутніх начальник Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко. Зокрема, він зазначив, що криміногенна ситуація в області залишається складною, кількість злочинів має тенденцію до зростання.
Серед невирішених проблемних питань, які перешкоджають результативній діяльності поліції, вказано на таку проблему як відсутність забезпечення окремими службовими приміщеннями інспекторів поліції на територіях обслуговування Олександрійського районного, Бобринецького, Устинівського відділень поліції, Долинського відділу поліції. Наразі прийом здійснюється безпосередньо у кабінетах сільських, селищних голів. Актуальним залишається питання щодо створення та функціонування громадських формувань, залучення населення до охорони публічного порядку, що потребує коштів місцевих бюджетів.
Рада регіонального розвитку рекомендувала райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об'єднаним територіальним громадам спільно з територіальними підрозділами Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області провести наради з обговорення порушеного питання й розробити відповідні комплексні цільові програми профілактики злочинності (у разі їх відсутності) та визначити обсяги і джерела їх фінансування. Одночасно рекомендовано провести заходи із розробки та впровадження системи ”on-line”-доступу до систем відеоспостереження, установлених у місцях масового перебування громадян, на перехрестях автодоріг, територіях автовокзалів, ринків, торгівельних центрів тощо.
Фото – з офіційного сайту Кіровоградської облради
 

Кіровоградщину необхідно масово забезпечити відеоспостереженням
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований