19 травня 2024, неділя

Прокуратура Кіровоградщини вимагає повернути державі землі вартістю понад 90 млн грн

Прокуратурою Бобринецького району заявлено позови в інтересах держави про визнання незаконним та скасування розпорядження голови райдержадміністрації, згідно якого державному підприємству видано 8 державних актів на праві постійного користування землею загальною площею 4,5 тис. га та вартістю 94,4 млн грн. Про це Златополю повідомили у прес-службі Кіровоградської прокуратури.
Незважаючи на таку кількість земель та при мінімальних затратах на загальнообов’язкові земельні платежі, державне підприємство фактично є збитковим. Землі самостійно не обробляються, а за договорами про виконання робіт, які по суті є прихованими договорами оренди землі, передаються в користування місцевим агровиробникам. При цьому, згідно середній нормативно-грошовій оцінці ріллі по області лише з оренди земель державне підприємство щороку мало б отримувати 3,6 млн грн.
На захист порушених інтересів держави прокуратура звернулася з позовною заявою до господарського суду Кіровоградської області. У позовній заяві прокурор вимагає зобов’язати державне підприємство повернути землі у державну власність.
Прокуратура Кіровоградщини вимагає повернути державі землі вартістю понад 90 млн грн
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований