09 травня 2024, четвер

У Кропивницькому встановлюють МАФи без документів

Скандальновідомий «поповський МАФ», що за одну ніч виріс на стоянці біля магазину АТБ, що на вулиці Генерала Попова в Кропивницькому, виявився встановленим незаконно. Принаймні на це вказують копії документів, що були надані редакції Златополя групою місцевих депутатів. 
Так 7 вересня 2016 року Управління містобудування та архітектури КМР направило лист за номером 3775, що адресувався ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн», в якому зазначило, що розміщення тимчасової споруди площею 29 м2 вважає можливим, однак, даний документ не є дозволом для встановлення такої споруди. Для легалізації об’єкту підприємцеві необхідно було отримати ще ряд документів, серед яких – копію документу про право власності (користування) земельною ділянкою, схему благоустрою прилеглої території, технічні умови щодо інженерного забезпечення та ін.
Проходить трохи більше місяця і на ім’я все того ж ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» за №4529 від 28.10.16 р. направляється ще один лист, в якому йдеться дослівно наступне: 
«Рішенням Кіровоградської міської ради від 15 грудня 2015 року №27 «Про скасування рішень» скасовані рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 10 вересня 2015 року №488 «Про затвердження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та архітипів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Кіровограді», від 20 жовтня 2015 року №584 «Про надання дозволу на внесення змін до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та архітипів тимчасвоих споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Кіровограді». Враховуючи вище викладене, Ваше звернення зняте з розгляду».

Цікаво, що цим же числом, 28 жовтня, датується й «Паспорт прив’язки» яким доводили своє право встановлювати МАФ підприємці. Однак, як видно з фотокопії документу, наданому нам колегами з медіапорталу «Акула», жодної печатки будь якого управління чи відомства Кіровградської міської ради на даному документів немає. В наявності лише підпис, який судячи з усього належить, або принаймні схожий на підпис, начальника управління містобудування і архітектури Вадима Мездріна. 

За даними держреєстру власниками ПП «Кіровоград-Буд-Дизайн» є відомий у місті підприємець Юрій Шаров та не менш відомий депутат міської ради Андрій Кролевець. Керівником фірми зазначено Ірину Федішову, яка очолює також ТОВ «Екселент-М», що належить дружині депутата Інні Кролевець та братові депутата Олександру Кролевцю. 
Депутати, що передали редакції дані документи, запевняють – це лише верхівка айсберга, по факту ж, документація що регламентує встановлення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності потребує детального вивчення та аналізу. Доступу до даних документів, однак, депутатам не надають.
Фото – "Златопіль", "Акула"
 

У Кропивницькому встановлюють МАФи без документів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований