17 травня 2024, п’ятниця

Кропивничан закликають прийти до сімейного лікаря за тестом на ВІЛ

Команда Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» закликає всіх жителів міста Кропивницький пройти анонімне і безкоштовне тестування на ВІЛ.
Про це Златополю повідомили в КОО ВБО "ВМ ЛЖВ".
– Кожен може звернутися за експрес тестом до свого сімейного лікаря. Якщо експрес тест в аптеці у середньому коштує 100 гривень, то для вас він буде безкоштовним. Від вас – візит до медика, від нас – безкоштовний тест. Кожна людина повинна знати свій ВІЛ-статус, щоб у разі виявлення ВІЛ вчасно почати лікування! Робити тест зовсім не боляче. І по часу ця процедура триває максимум 10 хвилин. Важливо, що після пройденого тесту людина знатиме свій результат. І у випадку, якщо він позитивний, одразу отримає консультацію і допомогу! – закликає Голова Правління КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк.
Акцію «Прийди за тестом до свого сімейного лікаря» громадські активісти приурочують до Дня пам’яті людей, померлих від СНІДу. Старт акції – 15 травня. Триватиме вона постійно, адже кожен має право пройти експрес тест на ВІЛ у сімейного лікаря.
Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» реалізує проект «Через зниження стигми до своєчасного виявлення та ефективного лікування ВІЛ» за фінансової підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» в рамках реалізації проекту RESPECT: «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 
Ілюстрація – КОО ВБО "ВМ ЛЖВ"
 

Кропивничан закликають прийти до сімейного лікаря за тестом на ВІЛ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований