19 травня 2024, неділя

У 43 навчальних закладах Кіровоградщини питна вода не відповідає нормативним вимогам

За результатами лабораторних досліджень на Кіровоградщині питна вода не відповідає вимогам нормативу в 43 (20,5%) загальноосвітніх закладах, на базі яких заплановано роботу дитячих оздоровчих таборів з денним перебуванням.
Про це повідомляє Кіровоградський обласний лабораторний центр, передає Златопіль.
Всього досліджено 198 проб питної води за санітарно-мікробіологічними показниками, з них не відповідать вимогам – 20 (10,1%), в тому числі: 75% проб у Знам’янському районі, 33,3% – Новоукраїнському, 21,4% – Гайворонському, 17,6% – Кіровоградському, 15,8% – Благовіщенському, 14,3% – Новгородківському, 8,3% – Компаніївському районах. За санітарно-хімічними показниками – 115 проб, з них не відповідають вимогам – 44 (38,3%), в тому числі: 100% у Новоукраїнському та Новомиргородському районах, 92,3% – Петрівському, 66,7% – Благовіщенському, 53% – Кіровоградському та 45,5% – Гайворонському районах.
Вода питна не відповідала вимогам нормативу за такими показниками: кольоровість, каламутність, загальна жорсткість, лужність, вміст сухого залишку, заліза загального, сульфатів, нітратів, кальцію тощо.
Також досліджено 2 проби води відкритих водойом на бактеріологічні показники, без відхилень.
За результатами лабораторних досліджень, спеціалістами відокремлених структурних підрозділів Установи, надавались рекомендації керівникам управлінь освіти райдержадміністрацій та міськрад, а також керівникам загальноосвітніх навчальних закладів.
Ілюстрація – vidomosti.ua
У 43 навчальних закладах Кіровоградщини питна вода не відповідає нормативним вимогам
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований