25 квітня 2024, четвер

Міськраді Кропивницького потрібна «зубастіша прес-служба», чи робота для «своєї» людини?

На 9-й сесії міської ради Кропивницького серед іншого депутати проголосували за збільшення штату відділу по роботі зі ЗМІ.
Проект рішення подав секретар міської ради Андрій Табалов, а міський голова Андрій Райкович просив депутатів підтримати рішення, мовляв, для активнішого інформування населення. Чи то випадково, чи ні, але про «активніше інформування» щодо здобутків міської влади мер заговорив нещодавно. На одній з апараток у своїй манері керівника заводу він скаржився на прес-службу, закликав її та «Вечірню газету» бути «зубастішими» й оперативно реагувати на критику, що зусібіч лунає на адресу мерії. Хоча з оновленням порталу міської ради, кожен крок міських посадовців висвітлюється мало не зі швидкістю світла. То ж ми вирішили перевірити, чи й справді міська влада потерпає від нестачі поширення в маси своїх здобутків. 
Сьогодні за бюджетний кошт про роботу міської влади населення інформують портал міськради, комунальне видання «Вечірня газета» та певні приватні ЗМІ й обласне телебачення. Деякі посадовці й провладні депутати мають свої видання та цілі прес-служби, які також висвітлюють здебільшого у позитивному руслі дії влади. Не кажучи вже про щоденну роботу десятків місцевих сайтів. 
За кошти кропивницьких платників податків за висвітлення діяльності міської влади на шпальтах «Вечірньої газети» у 2016 році заплатили 413,1 тис. грн. Офіційно ці видатки називають «фінансовою підтримкою». За І півріччя 2017 року – 300 тис. грн. І якщо «Вечірка» окрім «паркету» пише чимало хороших матеріалів, й підтримка комунального видання в цілому звичайне явище, то на суто за «піар» влади в інших медіа у 2016 році з міського бюджету заплатили 482 тис. грн., у І півріччі 2017-го – 264,1 тис. грн.     
На роботу відділу по роботі зі ЗМІ у 2016 році видатки склали 324,4 тис. грн., у І півріччі 2017-го – 182,4 тис. грн. 
Підсумовуючи, зазначимо, що бюджет на «інформування» за минулий рік склав близько 1 млн. 200 грн., а у І півріччі 2017-го вже – 746,6 тис. грн. Про роботу міської влади за бюджетні кошти пишуть сайти, газети й показують телеканали. Враховуючи такий обсяг видатків, лишається незрозумілим, чи цього мерії не вистачає для власного піару, чи існують якісь інші причини у створенні додаткової посади. 
Ми також дізналися вимоги до кандидата на посаду до свіжоствореної вакансії: 
Ігор Осадчук
Скріншоти – Златопіль
Ілюстрація – dostyp.com.ua
Міськраді Кропивницького потрібна «зубастіша прес-служба», чи робота для «своєї» людини?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований