19 квітня 2024, п’ятниця

Радіоактивні відходи, що знайшли у Кропивницькому, можуть вивезти до Чорнобильської зони

За інформацією першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, на території Кіровоградської області відсутні сертифіковані могильники, придатні для зберігання радіокативних відходів. Відповідно усі об'єкти, що були свого часу захоронені на території глиняного кар'єру "Веселівське родовище" та перевищують дозволений рівень радіоктивного фону мають бути вивезені. 
Про це чиновник заявив під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформує Златопіль.
Одним з місць де зберігання подібних небезпечених знахідок дозволено є Чорнобильська зона.
"У будь якому випадку остаточний висновок щодо необхідності перезахоронення мають дати спеціалісти. До цього ж часу ми оргізувати огородження та установлення попереджувальних знаків навколо місця захоронення. У подальшому , якщо перевезення радіоактивних відходів таки буде необхідне, обласна влада готова допомогти Кропивницькому з фінансуванням відповідних робіт", – наголосив Коваленко. 
Загалом, відповідно до оприлюднених даних, на території кар'єру було захоронено 224 контейнери, що мають радіаційний фон до 300 мікрорентген на годину. Безпечним же для населення вважається величина, що дорівнює приблизно 50 мікроретген на годину.
Фото – Златопіль
Радіоактивні відходи, що знайшли у Кропивницькому, можуть вивезти до Чорнобильської зони
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований