29 квітня 2024, понеділок

У родині керівника кропивницького КП приховують одне від одного дані про зарплату та майно

Комунальне підприємство «Управління будинками Кіровоградської міської ради» вже давно має славу «закритого клубу», тож не дивно, що, перевіряючи декларації міських посадовців та чиновників, журналісти Центру медіарозслідувань "Прозоро" не могли обійти увагою й директора підприємств Кучера Миколу Миколайовича.
Відповідно до оприлюдненого документу у власності комунальника перебуває дві земельні ділянки площею 2455,47 та 2000 м2, житловий будинок на 249,3 м2, квартира на 67 м2 та гараж. Має чоловік в наявності й транспорт – ЗАЗ-1122 1992 року випуску, Mitsubishi Pajero Wagon 2008-го і мотоцикл ІЖ «Планета 4» 1987 року. За минулий рік Микола Кучер заробив пристойні, однак не підозрілі, 164 тисячі 919 гривень зарплати і 27 тисяч 708 гривень пенсії.
Окрім того задекларував керівник КП позичені у Кучер Наталії Сергіївни 502 тисячі гривень, а також наявну готівку – 320 тисяч гривень та 27,3 тисячі доларів. Згадана Наталія Кучер, судячи з усього, є дружиною брата Миколи Кучера – Володимира Миколайовича Кучера. Останній очолює Новгородківський відділ поліції та дійсно задекларував за 2016 рік наявні півмільйона гривень, хоча ще у звіті про доходи 2015-го про такі суми не згадував.
Здавалось би, досить звичайна декларація для держслужбовця, якби не одне «але». Микола Кучер згадує у документі й про дружину Кучер Валентину Петрівну, яка чомусь не надала інформацію про рівень власних заробітків для внесення даної цифри до електронної декларації чоловіка.
Пошукавши ми виявили, що пані Валентина Кучер є головним спеціалістом режимно-секретної роботи Апеляційного суду Кіровоградської області та, відповідно, також звітувала про власні доходи за 2016 рік.
І ось тут починається найцікавіше, адже декларація Валентини Кучер повністю відрізняється від декларації Миколи Кучера. Так у власниці працівниці суду значаться житловий будинок на 118 м2, земельна ділянка 1200 м2 та легковий автомобіль ВАЗ-21013 1986 року випуску. Вказала пані Кучер і свою зарплату – 150 тисяч 434 гривні. Що ж до доходів чоловіка, то дотримуючись сімейних традицій у своїй декларації вона вказала, що «член сім'ї не надав інформацію». Жодних даних щодо грошових активів, про які вказував Микола Кучер, у декларації Валентини Петрівни немає.
Враховуючи забудькуватість сімейної пари Кучер, Центр медіарозслідувань «Прозоро» звертається до НАБУ з пропозицією перевірити правильність заповнення електронних декларацій Миколою та Валентиною Кучер.
Ілюстрація – з сайту ЦМР "Прозоро"
У родині керівника кропивницького КП приховують одне від одного дані про зарплату та майно
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований