29 березня 2024, п’ятниця

Маловисківська громада має програму підтримки воїнів-захисників та їх сімей

Депутати  Маловисківської міської ради прийняли цільову програму щодо надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Маловисківської  міської об’єднаної територіальної громади на 2018 – 2020 роки.
Як зазначалось під час представлення програми депутатам,  вона стосується надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які проживають на території Маловисківської міської ради, розроблена з метою матеріальної підтримки малозабезпечених верств населення громади, учасників АТО та учасників бойових дій в Афганістані.
Суттєвих змін програма зазнала з урахуванням необхідності гідної матеріальної підтримки учасників АТО та тих, хто прийняв рішення піти на контрактну службу. Метою програми  є  підвищення рівня соціального захисту осіб, які постійно проживають в населених пунктах Маловисківської міської об’єднаної територіальної громади.
Згідно з програмою, передбачена допомога у розмірі 5 тис грн тим, хто виявить бажання служити у Збройних силах за контрактом, допомога на лікування особам, які були мобілізовані до Збройних сил України або добровільно вступили до Національної гвардії України та інших формувань, що стали на захист цілісності України, та повернулись із зони військового конфлікту України – до 10 тис. грн; одноразова адресна грошова допомога до Дня Захисника України (14 жовтня) військовослужбовцям, добровольцям – учасникам бойових дій, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції – у розмірі 500 грн,  одноразова адресна грошова допомога до Дня Захисника України (14 жовтня) громадянам, які отримали інвалідність І, ІІ чи ІІІ групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва, або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в АТО:- інваліду війни із числа учасників АТО І групи –  у розмірі 3 тис. грн – інваліду війни із числа учасників АТО ІІ групи – у розмірі 2 тис  грн – інваліду війни із числа учасників АТО ІІІ групи – у розмірі  1 тис  грн. Передбачена також одноразова адресна грошова допомога до Дня Захисника України (14 жовтня) сім’ям загиблих учасників АТО – у розмірі 5 тис  грн, одноразова допомога на призов на навчальні, або спеціальні збори громадянам, які перебувають у військовому оперативному резерві першої черги – у розмірі 300 грн, одноразова адресна грошова допомога до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (15 лютого) ветеранам Афганістану – у розмірі 5 тис. грн.
Не залишаться  без матеріальної допомоги з бюджету і ті жителі громади, які  брали участь у  військових діях і потребують лікування, за цю програму міські депутати проголосували одноголосно.
Фото: soroka.ternopil.ua
 

Маловисківська громада має програму підтримки воїнів-захисників та їх сімей
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований