25 квітня 2024, четвер

Голова Кіровоградської облради: “Розслідування по справі земельного шахрайства у Злинці ведеться заповільно”

Вже місяць триває розслідування справи щодо земельного шахрайства в с. Злинка Маловисківського району, що на Кіровоградщині. Президія обласної ради, під головування голови облради Олександра Чорноіваненка, заслухала звіт представників Управління МВС у Кіровоградській області, інформує кореспондент Златополя з місця подій. 
Так Дем'ян Таршин повідомив про те, що за це час було відкрито кримінальне провадження та опитано 268 мешканців Злинки задля встановлення усіх обставин справи. Уже на сьогодні було встановлено підробку 7 документів котрими жителі передавали свої землі в розпорядження ТОВ "СТОВ "Аванград". На це вказує експертиза підписів котрі, за висновками спеціалістів, не належать тим особам, що вказані в договорах.
Початкового керівника ТОВ "СТОВ "Авангард" встановлено, однак наразі не знайдено, інформує міліція. Представник обласної юстиції повідомив, що наразі завершена службова перевірка діяльності працівників реєстраційної служби Малої Виски, де й були оформлені усі підробні документи. Вже завтра працівники, що допустили реєстрацію даних договорів будуть звільнені з займаних посад.
 
 
Заслухавши доповіді голова обласної ради залишився незадоволений швидкістю ведення слідства вказавши на те, що замовники махінацій давно відомі, тож незрозуміло чому представники УМВС так довго ведуть слідство. "Це була спланована масштабна афера з багатьма дійовими особами. Не виключаю, що й серед наших колег депутатів обласної ради, є особи, що можуть бути причетними до злочину", – акцентував Чорноіваненко.
Невдоволені й самі жителі Злинки. Представник злинчан Володимир Малохатько повідомив – слідство ведеться "для галочки". Враховуючи швидкість оформлення фіктивних договорів стає зрозуміло – мала місце масштабна змова. Люди не розуміють як наразі їм вести господарство, чи обробляти землю та як взагалі вирішувати дану проблему. Наразі триває засідання.

Голова Кіровоградської облради: “Розслідування по справі земельного шахрайства у Злинці ведеться заповільно”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований