25 квітня 2024, четвер

Власники нерухомого майна на Кіровоградщині сплатили понад 4,5 мільйона податку

За підсумками січня – квітня 2016 року місцеві бюджети Кіровоградського регіону отримали 4 мільйони 556 тисяч гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 
Переважна частина цієї суми сплачена суб’єктами господарювання – юридичними особами, які володіють нерухомим майном, що підлягає оподаткуванню. 
Управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Кіровоградській області нагадує, що до 1 липня 2016 року повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки отримають всі жителі нашої області, які володіють додатковими квадратними метрами житлової площі. 
Тобто, цього року громадяни отримають повідомлення – рішення про сплату податку за 2015 рік. І в цьому документі буде зазначена сума до сплати за надлишкову житлову площу відповідно до рішень місцевих органів влади з врахуванням ставок, які діяли у минулому році. 
Отож, власники нерухомого майна мають ще час для того, щоб провести звірку наявних в органах ДФС даних щодо власників майна та площ. Для цього необхідно завітати в Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції за місцем проживання та провести звірку наявних даних в органах фіскальної служби. 
Нагадаємо, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв.м і будинку/будинків площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.метрів. 
ГУ ДФС у Кіровоградській області
Власники нерухомого майна на Кіровоградщині сплатили понад 4,5 мільйона податку
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований