02 жовтня 2024, середа

На Кіровоградщині гірнозбагачувальний комбінат може залишитися без електрики, а місто – без води

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів робочу нараду з проблемного питання розрахунків за електроенергію Криворізьким гірничо-збагачувальним комбінатом окислених руд, що в Долинській, а також розрахунків міста за водопостачання та водовідведення, передає офіційний портал Кіровоградської ОДА.
Проблема на підприємстві не нова, є борг за спожиту електроенергію за минулі роки – майже 9 млн. грн., і час від часу, за словами керівництва ПАТ "Кіровоградобленерго", виникає поточна заборгованість. Так, за січень-червень поточного року КГЗКОР за спожиту електрику розрахувався, а от за липень – частково, наразі виконавчий директор підприємства Валерій Зінченко запевнив, що близько 200 тисяч гривень буде сплачено вже до 10 серпня нинішнього року.
Серйозність ситуації полягає у тому, що енергетична компанія, аби не попасти під штрафні санкції, вимушена вдаватися до радикальних кроків, відтак, керівництво КГЗКОРу було попереджене про відключення електроенергії. Від таких заходів може постраждати уся Долинська, адже водопостачання і водовідведення для міста забезпечує КГЗКОР, а без світла не буде і води.
Саме тому, переймаючись долею жителів Долинської, у ситуацію змушена втручатись обласна влада.
Аналізуючи ситуацію, Сергій Коваленко підкреслив, що першочерговим завданням перед керівництвом КГЗКОРу є виплата поточної заборгованості. Завдання на перспективу – погашення попередньої заборгованості, накопиченої протягом минулих років, складання плану погашення заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення.
Не має права стояти осторонь проблеми і місцева влада. Адже заборгованість долинчан за послуги водопостачання та водовідведення, хоча й потрохи зменшується, складає більше мільйона гривень. Що стосується відшкодування різниці в тарифах, на яку міська влада Долинської покладає великі надії, перший заступник голови облдержадміністрації дав однозначну відповідь – фінансування виплати різниці в тарифах у Державному бюджеті не закладено. Усі тарифи на комунальні послуги мають бути доведені до економічно обґрунтованого рівня. Наразі ж фінансову підтримку комунальному підприємству "Центр", що надає послуги з водозабезпечення, може передбачити місцева влада.
Питань і зауважень до керівництва КГЗКОРу та представників Долинської міської ради під час наради пролунало чимало. Але ключове завдання лишилося незмінним – сплата усіх поточних рахунків за електрику, і якнайшвидше погашення боргів минулих боргів.
На Кіровоградщині гірнозбагачувальний комбінат може залишитися без електрики, а місто – без води
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований