03 жовтня 2024, четвер

Кіровоградщина: завод з виробництва ядерного палива під Смоліним збудують американці?

Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявляє про підписання з одним з американських банків кредитної угоди на 260 млн доларів для фінансування будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) в Чорнобильській зоні відчуження (Київська область). Про це на прес-конференції заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передають Українські Новини.
"Під час візиту в США було підписано кредитну угоду на 260 млн доларів, що дозволить профінансувати будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива в Чорнобильській зоні відчуження", – сказав він.
У підготовленому за результатами 100 днів роботи відомства, Зазначено звіті що сховище планується здати в експлуатацію в 2017 році році.
Також Насалик заявив, що міністерству вдалося домовитися з компанією Westinghouse про будівництво заводу з виробництва ядерного палива в Україні.
Нагадаємо, завод з виробництва ядерного палива запроектований у Смоліному Маловисківського району. Протягом 2013 року проводилися підготовчі роботи. Підприємство планувалося як спільне українське-російське. Однак у зв’язку із анексією Росією Криму та війною на Сході реалізація проекту призупинилася.
Кіровоградщина: завод з виробництва ядерного палива під Смоліним збудують американці?
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований