24 квітня 2024, середа

Міська рада Кропивницького підписала меморандум з Фундацією ПАУСІ щодо громадського бюджету (ФОТО)

У міській раді Кропивницького сьогодні, 10 березня, за ініціативи управління економіки міської ради та Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ розпочав роботу одноденний семінар “Громадський бюджет: запрошення до діалогу”, інформує Гречка.
На початку заходу відбулось підписання Меморандуму про співпрацю міської ради та Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ щодо впровадження досвіду з питання громадського бюджету у нашому місті.
«Я дуже радий, що громадський бюджет стартував. На сьогодні маємо 96 проектів, вони будуть ще надходити і це дасть можливість нам плідно попрацювати. Також радує те, що до використання коштів, пов’язаних з громадським бюджетом, долучилися молоді спеціалісти і фахівці. Молоді люди своїми амбітними планами зможуть досягти позитивних змін в житті нашої громади», – прокоментував міський голова Андрій Райкович.
Підписували меморандум представник Фундації Леонід Донос та міський голова Андрій Райкович.
Після підписання для учасників семінару запрошені гості з Житомира та Кременчука, які були координаторами громадського бюджету у своїх містах, представляли проект «Публічні бюджети від А до Я». Також під час заходу учасників ознайомлюватимуть з міжнародним та українським досвідом впровадження громадського бюджету.
Фундація українсько-польської співпраці ПАУСІ була заснована у квітні 2005 року. Вона є правозахисником Польсько-Американсько-Української Ініціативи про Співпрацю – ПАУСІ. З 1999 року ПАУСІ спрямувала свою діяльність на передачу Україні успішного досвіду Польщі в переході до ринкової економіки та побудови демократичного суспільства.

З 2005 року міста Черкаси, Полтава, Чернігів почали співпрацю з Фундацією і долучились до реалізації проекту бюджету участі. На сьогодні Громадський бюджет розповсюджене явище, свого роду брендом демократії у плануванні використання коштів місцевих бюджетів. Близько 50 міст України перейняли ініціативу впровадження на своїх територіях участі громадян у формуванні видаткової частини бюджетів. До ініціативи долучився й Кропивницький.
Нагадаємо, на фінансування з громадського бюджету претендує 96 проектів від містян. Більшість з проектів стосуються сфери ЖКГ: встановлення пластикових вікон, заміна системи опалення, утеплення, проведення енергоаудиту в школах і садках.
Усі ці заходи відображають політику держави у сфері енергозбереження і частково закладені у видатки міського бюджету.
Фото – Гречка
 

Міська рада Кропивницького підписала меморандум з Фундацією ПАУСІ щодо громадського бюджету (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований