02 травня 2024, четвер

Громадські організації Кропивницького закликають міську раду знизити пороги використання ProZorrо

Від імені коаліції громадських організацій Кропивницького "Рада експертів" до депутатів міської ради та очільника міста Андрія Райковича звернувся координатор Центру компетенцій ProZorro у Кіровоградській області Павло Лісниченко.
Про це інформує Златопіль із засідання сесії міської ради Кропивницького.
Вчергове депутатам пропонувалось вирішити питання зменшення порогів використання системи ProZorro, можливості якої відверто ігнорують керівники деяких управлінь та відомств міської ради. 
Під час виступу Павло Лісниченко зазначив, що за даними моніторингу, проведеного Громадською Організацією «Платформа громадський контроль», Кіровоградська область за підсумками 2016 року виявилась в п'ятірці аутсайдерів за кількістю закупівель, проведених шляхом конкурентних торгів в системі публічних закупівель «ProZorro». Показники Кіровоградської міської ради її структурних підрозділів та підпорядкованих комунальних підприємств також вельми низькі у порівнянні з іншими обласними центрами України. Так за майже рік роботи системи радою було проведено понад 1200 тендерів з яких лише 391 процедура була конкуретною, тобто могла дати реальну економію. Тим не менш навіть цього вистачило аби заощадити для міста майже 12,5 мільйонів гривень. Враховуючи, що процедурно навіть на допорогових торгах можливе проведення конкуретних аукціонів цілком очевидно – ряд чиновників та посадовців відверто не зацікавлені у виявлені економічно найвигідніших підрядників та віддають перевагу перевіреним методам «свої для своїх». 
– Враховуючи негативну динаміку використання системи публічних закупівель ProZorro на допорогових сумах, та небажання деяких керівників управлінь, відомств, комунальних підприємств і організацій послуговуватись можливістю реальної економії бюджетних, а значить загальноміських коштів, звертаємось до вас із закликом відійти від політичних чвар, дослухатись до закликів місцевих та всеукраїнських громадських організацій та все ж таки вирішити питання зниження рівня порогів у публічних закупівлях, що проводяться за бюджетний кошт. – йдеться у зверненні.
Фото – Златопіль
 

Громадські організації Кропивницького закликають міську раду знизити пороги використання ProZorrо
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований