02 жовтня 2024, середа

На Кіровоградщині накрився ще один конвертаційний центр

Співробітники податкової міліції Полтавської області спільно з СБУ припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який діяв і на території Кіровоградщини, повідомляє Гречка з посиланням на «Преступности.Нет» таа прес-службу Державної фіскальної служби.
«У рамках розслідування кримінальної провадження, відкритого по ряду статтей, було встановлено, що група з п'яти чоловік організувала конвертаційний центр, який діяв на території Полтавської, Київської та Кіровоградської областей і обслуговував понад тридцять комерційних і комунальних структур. Зловмисники створили і придбали ряд підприємств, які використовувалися для прикриття незаконної діяльності. На їх рахунку посадові особи компаній-вигодонабувачів перераховували грошові кошти за нібито виконані роботи, поставлені товари або надані послуги », – уточнюється в повідомленні.
Відзначається, що в подальшому зазначені кошти перераховувалися на розрахункові рахунки підприємств, що здійснюють оптово-роздрібну торгівлю. Організатори центру отримували від підприємств, які мають готівкові кошти в неврахованому надлишку, готівкою 10-12%, які слугували винагородою, передавали їх замовникам «конвертації».
«Всього таким чином було проконвертовані понад 110 мільйонів гривень, втрати бюджету становлять близько 18 мільйонів», – повідомили у фіскальній службі.
В результаті проведених 23 обшуків було виявлено та вилучено 500 тисяч гривень, 17 печаток підприємств, комп'ютерну техніку, чорнові і бухгалтерські документи, а також автотранспорт, який використовувався для здійснення незаконної діяльності.
На Кіровоградщині накрився ще один конвертаційний центр
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований