04 травня 2024, субота

Людей, що отруїлися під час поминок на Кіровоградщині, виписали з лікарні

Усі люди, що отруїлися під час поминального обіду у селі Перегонівка Голованівського району вже виписані з лікарні. Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України вже зробив висновок щодо збудників харчової інфекції. 
Про це пише УНН-Центр з посиланням на головного спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Галину Сабадаш та висновок лабораторного центру.
"Ми вже отримали від лабораторного центру результати. Станом на сьогодні всі 8 осіб виписані. У трьох підтверджено діагноз "харчова стафілококова інтоксикація" з легким перебігом, у трьох виділено стафілокок (Staphylococcus aureus). У п'яти – діагноз "харчова токсикоінфекція". спричинена невстановленим збудником із легким перебігом. Також серед обстежених 5 працівників закладу громадського харчування. У трьох – двох кухарів теж було виділено стафілокок. У трьох з 8 відібраних зразків із залишків харчових продуктів теж виявлено Staphylococcus aureus", – розповіла Галина Сабадаш.
Як повідомила спеціаліст, затверджені заходи щодо локалізації спалаху будуть продовжуватись, оскільки інкубаційний період ще не завершився, а збудник інфекції може передатись у побутових умовах.
Людей, що отруїлися під час поминок на Кіровоградщині, виписали з лікарні
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований