06 травня 2024, понеділок

В Олександрії невідомі відкрили полювання на наркоманів та наркоторговців

В Олександрії, що на Кіровоградщині, невідомі влаштовують засідки під аптеками, приїжджають додому, ловлять на вулицях наркоманів і торговців наркотиками. Людей б'ють, принижують, плюють, відбирають гроші і телефони. Нібито навіть була спроба відібрати дитину.
Про це "Моїй Олександрії" розповіли наркозалежні сьогодні, 18 квітня, передає Златопіль.

"Мисливці" ловлять наркоманів під аптеками, а торговців – вдома

Як мінімум три каральних операції відбулися протягом 14-16 квітня. За словами наркоманів, в ці дні "мисливці" побили наркозалежного, який живе в районі ринку "Айсберг", відлупцювали наркомана під 150-ю аптекою, який прийшов за димедролом, і ще одного – біля аптеки в новому будинку побуту в Олександрії. В останньому випадку людину не тільки побили, але також відібрали мобілку і гроші, плювали на нього.
Вчора, 17 квітня, побили наркозалежного в районі 8-ї школи, який в приватному секторі купував траву. Відразу після покупки його побили, обшукали і забрали траву. Кажуть, що його били довго, вимагаючи телефон, але мобілки у хлопця при собі не було.
Вранці сьогодні, 18 квітня, як стверджують співрозмовники, активісти приїхали до чоловіка, який живе районі Покровської площі і торгує наркотиками. Його хотіли кинути в багажник і кудись вивезти. Вже відкрили багажник, але нібито відбила мати.
Два тижні тому активісти увірвалися в квартиру дівчини в районі центрального ринку, яка торгує наркотиками. "Мисливці" проникли в житло слідом за наркоманами, які прийшли за дозою. Господиню квартири принижували морально, били, плювали, обшукали квартиру та забрали гроші і телефони.
Ще один торговець наркотиками, який живе в районі Ново-Пилипівки, потрапив під роздачу близько трьох тижнів тому. Його начебто не били, але підпалили машину, яка стояла біля будинку. Йому підпалюють машину не вперше.
Також була ситуація, кажуть наркомани, коли невідомі намагалися відібрати у матері-наркоманки дитину. Малолітнього хлопчика тягнули до машини і погрожували відвезти, вимагаючи, щоб батько і її друзі сказали телефон дилера по "закладках".

У нападах беруть участь молоді хлопці, яким плюс / мінус по двадцять років

Як стверджують співрозмовники, в нападах беруть участь молоді хлопці, яким плюс / мінус по двадцять років. Хлопці працюють групами від п'яти до п'ятнадцяти чоловік, у них є транспорт. У більшості випадків фігурує чорна іномарка, схожа на "Деу Ланос (Сенс)", з місцевим номером, його наркомани встигли запам'ятати. Одного з учасників групи начебто звуть Гліб.
"Вони представляються "активістами" і говорять, що типу борються з тими, хто продає наркотики, але б'ють заодно і тих, хто вживає. Це знають всі наркомани зараз. Вони кажуть: "Хочеш торгувати або вживати – виїжджай за місто, і там торгуй, а щоб в місті наркотиків не було". якщо ти сидиш і нічого не робиш, тебе не чіпатимуть. Але якщо ти йдеш куди-небудь, продаєш чи купуєш, або тебе бачать з "баригою", то тебе можуть піймати. Якщо відразу вони торговців били, то в останні дні нападають на споживачів", – розповіла наркозалежна дівчина.
Наркомани відзначають, що, на їхню думку, "активісти" теж знаходяться під впливом якихось речовин – у них розширені зіниці, а в куточках губ білий наліт.
Поліція про ситуацію не чула, але в області спостерігалися схожі групи
Начальник Олександрійського відділу поліції Сергій Котига розповів, що заяв про насильство від наркоманів не надходило.
"Я вперше про це чую, але взагалі-то в області схожі групи спостерігалися. У нас поки було тихо. І наркомани не скаржилися, хоча вони зараз не бояться поліції і заявляють про протиправні дії, оскільки розуміють, що вони такі ж громадяни, як і всі інші ", – сказав Котига.
"Моя Олександрія" передала поліції номер автомобіля "Деу", який нібито причетний до цієї групи. Так, можна зрозуміти сім'ї, які мають близьких, що сіли на голку, це страшно. Але, в той же час, не можна прийняти як норму приниження людей і самосуд над людьми, чия вина офіційно не досліджена і не доведена.
Фото –  із сайту dezinfo.net 
 
В Олександрії невідомі відкрили полювання на наркоманів та наркоторговців
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований