03 травня 2024, п’ятниця

Під час сутичок в Бережинці постраждала заступник головного редактора телеканалу «Кіровоград»

У селі Бережинка Кіровоградського району, яке от вже декілька місяців лихоманить від рейдерських розборок навколо місцевих фермерських угідь, учора, під час сутички нацгвардійців з місцевими жителями та ветеранами батальйону «Донбас» постраждала заступник головного редактора телеканалу «Кіровоград» Марія Лебідь. 
За інформацією журналістки, вона прибула на місце події разом з представниками «Аграрної самооборони» з котрими до цього спілкувалась по темі судової справи затриманих та випущених судом «тітушок-рейдерів».
«Самооборонівцям перетелфонували і повідомили, що у Бережинку заїхали невідомі без розпізнавальних знаків. Мені запропонували поїхати на місце події і я, звісно, погодилась. Добрались до місця призначення вже під кінець активної фази протистояння. Майже усіх бійців батальйону "Донбас" на той момент було "запаковано" в автобус правоохоронців, однак місцеві мешканці намагались визволити "донбасівців", що відстоювали їхні інтереси. Оператора тоді зі мною не було, записувала всі події на диктофон та мобільний телефон. Стояли «писали» як представник громадської ради, боєць третього полку спецпризначення Валерій Вєхтєв умовляв гвардійців вирішити все мирним шляхом, мовляв я сам військовий, атовець, давайте спокійно поговоримо, вирішимо конфлікт аби він не переріс у громадянські протистояння. Однак нацгвардійці почали з кам’яними обличчями розпилювати сльозогінний газ, почались сутички з бережинчанами. Посвідчення показувати особливо не було кому, однак я неодноразово представлялась та інформувала, що є працівником ЗМІ, журналістом. Тим не менш мене у цій штовханині кинули додолу, потоптали, декілька разів вдарили по ногам. Це однак не так боляче, гірше було від сльозогінного газу. Добре хоч люди допомогли – витягли з гущі подій», – коментує ситуацію Марія Лебідь.
Наразі журналістка повернулась до своїх службових обов’язків. Що ж до подальшого звернення до правоохоронців, за фактом нанесення тілесних ушкоджень та перешкоджання журналістській діяльності, поки роздумує чи варте воно того.
Ілюстрація – osvita.mediasapiens.ua
 

Під час сутичок в Бережинці постраждала заступник головного редактора телеканалу «Кіровоград»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований