26 квітня 2024, п’ятниця

У Кіровограді податківці блокували офіс, щоб знайти шахраїв

Як Златопіль уже повідомляв раніше, сьогодні людьми у формі податкової міліції проводився обшук офісних приміщень по вулиці Шевченка 20/24, через що було заблоковано роботу кількох підприємств, які знімають офіси за цією адресою. Нашим кореспондентам вдалося отримати копію ухвали Богунського районного суду міста Житомира, відповідно до якої проводився обшук в офісних приміщеннях в Кіровограді.
 
Як випливає з постанови, слідчий з ОВС ОКР СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області звернувся з клопотанням про проведення обшуку у даному приміщенні, посилаючись на те, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДВС в Житомирській області здійснюється досудове розслідування  по кримінальному провадженню за ознаками ч2 ст.28 (Вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (два або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення.), ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво, вчинене повторно, або яке завдало значних збитків) та ч.5 ст.27 (посібництво), ч.3 ст.221 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) КК України.
Зокрема, слідством встановлено, що одне із аграрних підприємств Житомирської області протягом травня-липня 2014 року відобразило реалізацію ТМЦ на адресу підприємств, що мають ознаки фіктивності, чим сформувало податковий кредит з ПДВ, який в подальшому передавався по ланцюгу до реального сектору економіки.  Крім того, саме аграрне підприємство зареєстровано на особу, яка жодного стосунку до його діяльності не мала і отримала за реєстрацію на своє ім’я винагороду. 
Житомирські слідчі встановили, що жителі Кіровоградської, Миколаївської та Харківської областей організували реєстрацію підприємств (загалом – більше 50 найменувань підприємств) на підставних осіб з метою прикриття незаконної діяльності. Зокрема, реквізити таких підприємств використовувалися в схемах незаконного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат для підприємств-платників податку, а кошти від отримання такої діяльності потім переводилися в готівку та поверталися замовникам. 
Слідчі з’ясували, що офісне приміщення де ведеться «бухгалтерський облік» фіктивних підприємств, знаходиться в Кіровограді – на вулиці Шевченка 20/24. Знайти тут слідчі намагалися документи,  які б пролили світло щодо проведених незаконних операцій між підприємствами-«прокладками» і їхніми контрагентами. Шукати мали, йдеться в постанові, бухгалтерські документи, накладні, доручення, сертифікати, інформацію, печатки і штампи СГД із ознаками ризикових. чорновики, які могли б бути доказами незаконної діяльності підприємств. 
 

У Кіровограді податківці блокували офіс, щоб знайти шахраїв
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований