29 березня 2024, п’ятниця

У Кіровограді презентували виставку номінантів на обласну премію (ФОТО)

10 травня 2016 року в Кіровоградському художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна презентовано виставку творів претендентів на здобуття обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2016 році.
Обласна премія у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка заснована Кіровоградською обласною радою (Рішення від 31 травня 2002р. № 36) на клопотання Кіровоградської обласної організації Національної Спілки архітекторів України, Кіровоградського обласного відділення Українського геральдичного товариства, Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України.
[widgetkit id=1260]
Премія встановлюється у трьох номінаціях: «архітектура», «геральдика та вексилологія», «декоративно-прикладне мистецтво» і присуджується: 
у номінації «архітектура» – за введені в експлуатацію об’єкти архітектури та містобудування, у тому числі об’єкти промислового призначення, реконструкцію та реставрацію пам’яток архітектури та садово-паркового мистецтва, будівництво (реставрація) яких суттєво вплинуло на формування естетичного середовища населених пунктів області, є прикладом застосування передових сучасних технологій, конструкцій і матеріалів, має значну історично-архітектурну цінність тощо;
у номінації «геральдика та вексилологія» – за реалізовані проекти: символіки територіальних громад області (герби, прапори, логотипи, відзнаки різних рівнів тощо); відновлення історичної символіки області (за умови практичного застосування територіальними громадами області); символіки, яка застосована на об’єктах архітектури, введених в експлуатацію, в інтер’єрах та об’єктах садово-паркового мистецтва, має значну історично-художню цінність тощо;
у номінації «декоративно-прикладне мистецтво» – за твори з  килимарства та текстилю, об’ємно-просторові композиції з металу, дерева, глини, каменю, скла тощо, які використовуються на об’єктах архітектури, введених в експлуатацію, в інтер’єрах та об’єктах садово-паркового мистецтва, мають значну історично-художню цінність тощо.  
Щорічно, 1 липня, у День архітектури України переможцям присвоюється звання «Лауреат обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка», вручається диплом установленого зразка, грошова частина премії.
ПЕРЕЛІК 
об’єктів (творів), які висуваються на здобуття обласної премії у галузі архітектури, 
геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка
у 2016 році
у номінації «архітектура»
Будівництво православного храму і благоустрій території парку ім. Крючкова по вул. Ленінградській в м. Кіровограді.
Автор проекту: Дрофа Ірина Олексіївна – член Національної Спілки архітекторів України, головний архітектор проекту, головний архітектор проектів ПП «СервісІнвест».
у номінації «геральдика та вексилологія»
Символіка села Крупське Кіровоградського району Кіровоградської області.
Автор Філімонов Володимир Сергійович – член Українського Геральдичного Товариства, художник комунального підприємства «Довіра» Кіровоградської районної ради.
Символіка села Цвітне Олександрівського району Кіровоградської області.
Автор: Білошапка Василь Вікторович – член Українського Геральдичного Товариства, директор Олександрівського районного краєзнавчого музею.  
у номінації «декоративно-прикладне мистецтво»
Творчі доробки в техніках декоративний розпис, витинанка, набійка, батик, які відображають історичні традиції українського народного розпису та впроваджують елементи настінної орнаментики Кіровоградщини в сучасне декоративно-прикладне мистецтво. 
Автор: Гарбузенко Лариса Володимирівна – член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, старший викладач кафедри хореографічних дисциплін, образотворчого мистецтва та дизайну художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Проект «Вишивана хата».
Автор: Айвазовська Раїса Олексіївна – голова Знам’янської асоціації майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивальниця, збирачка і дослідниця орнаменталістики українських вишиваних рушників.
У Кіровограді презентували виставку номінантів на обласну премію (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований