20 квітня 2024, субота

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи

З 16 по 22 травня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи:
З 16 травня у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка  «Моє життя тобі, Україно!» присвячена 160-річчю від дня народження та 100-річчю від дня смерті Івана Франка. 
Усебічно обдарований, енциклопедично освічений, надзвичайно працьовитий, Іван Франко виявив себе на багатьох ділянках української культури. Був поетом, прозаїком, драматургом, критиком й істориком літератури, перекладачем, видавцем. Сюжети для творів Франко черпав з життя і боротьби рідного народу. Був «золотим мостом» між українською і світовими літературами. Життю та творчості видатного письменника постшевченківської доби й присвячена дана виставка.
З 18 травня у відділі мистецтв буде оформлена книжкова виставка «Шедеври музейних колекцій» присвячена  Міжнародному дню музеїв. У світі існує велика кількість музеїв, але серед них є унікальні музеї, що мають у своїх фондах надзвичайно коштовні експонати, що мають величезну цінність для усієї світової історії та культури. На виставці будуть представлені альбоми найвідоміших музеїв з описами та експозиціями їх фондів.
17 травня о 13.00 працівники відділу популяризації книги запрошують на чергове засідання лекторію «Молодь і право». В його рамках відбудеться практичне заняття «Як захистити права споживача в Інтернеті». Бібліотекари спільно зі спеціалістом Управління юстиції Вірою Піскун розкажуть  про права та обов’язки сторін-учасників  угод у мережі, нададуть практичні поради щодо того, як зробити співпрацю в Інтернеті корисною та безпечною. 
17 травня о 13.00 відбудеться урок пам’яті «Перемога в серцях поколінь». Події ІІ світової війни назавжди увійшли в життя України та українців. Українці брали участь у бойових діях у складі збройних сил СРСР, Канади, Австралії, Польщі, Чехословаччини, Німеччини, Румунії. Поняття та розуміння подій давнини є запорукою майбутнього миру. Саме про це йтиме мова під час заходу.
18 травня о 14.30 працівники відділу мистецтв запрошують відвідати мистецько-етнографічну подорож «Вишивка – оберіг українського народу». Українське мистецтво вишивання має давнє походження, витоки якого сягають епохи неоліт. Вишивка має різні способи вишивання та велике символічне значення. Так, наприклад, вишитий рушник супроводжував новонароджену дитину на хрещення, на ньому ж проводжали людину в останню дорогу.
Про традиції, різновиди та значення української вишивки йтиме мова під час заходу.
18 травня з 17.00 до 19.30 на вулиці Дворцовій (біля приміщення бібліотеки) відбудеться вулична promo-акція «Бібліоstop Європою». В рамках акції: – цікаві книжкові виставки; містечко європейських розваг; гостьовий майданчик за участі молодих кіровоградських виконавців; майстерня євротворчості; флешмоб та євроквест, а також безліч інших цікавинок. Вхід вільний.
19 травня о 13.30 до 160-річчя від дня народження Івана Франка буде проведено web-портацію поетичного слова «Акорди поезії українського Каменяра». В рамках заходу відбудеться онлайн спілкування молоді та бібліотекарів Кіровоградської, Одеської, Івано-Франковської, Донецької та Луганської областей на тему творчості Івана Франка. В рамках заходу учасники представлять сучасне бачення творчої спадщини видатного Каменяра різними видами мистецтва та культури.
19 травня о 16.00 працівники відділу абонементу запрошують на вечір-бенефіс «Молоді крила творчості: Василь Левицький» (в рамках молодіжного літературного клубу «Ліра»). 
Василь Левицький молодий кіровоградський письменник, який не лише активно займається літературною творчістю але й бере участь в громадській діяльності та веде одну з передач на обласному радіо «Скіфія-центр». Про життя, творчість та цікаві проекти зможуть дізнатися учасники зустрічі. Також традиційно відбудеться творча майстерня для усіх бажаючих поділитися власною творчістю.
У бібліотеці проводяться курси комп’ютерної грамотності по понеділках, середах і неділях з 10.00 до 12.00.
Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійності та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.
Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва. 
тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності.
Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.
Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований