28 вересня 2024, субота

“Театральна весна Кіровоградщини” стартувала з Олександрії (ФОТО)

Сьогодні, 1 березня, в Кіровоградській області почався 58-й огляд-конкурс аматорських театральних колективів "Театральна весна Кіровоградщини".
У березні любителі з міських і сільських будинків культури представлять свої постановки в шести районах. У цьому році в огляді бере участь 32 аматорських колективи, передає Моя Олександрія.
На думку голови журі, головного режисера обласного театру імені Кропивницького Євгена Курмана 
"Такого театрального руху як на Кіровоградщині, немає ніде в Україні, ні за кількістю аматорських колективів, ні за якістю".

Відкриття театрального конкурсу пройшло в Олександрії. У ПК "Світлопільський", де зібралися колективи з Олександрії, Знам'янки, Олександрійського та Знам'янського районів. У перший день огляду буде показано шість постановок.
Фестиваль відкрили фрагментом постановки "Дуже проста історія" олександрійського молодіжного театру "Апельсин". О 14.30 пройде постановка олександрійського народного театру під керівництвом Юрія Дзбановського – "Хомо еректус, або Обмін дружинами".

Протягом місяця виступи аматорських театральних колективів проходитимуть на базі провідних клубних закладів Кіровоградщини. Шанувальники театрального мистецтва матимуть змогу переглянути кращі постановки аматорських колективів:
1 березня – Палац культури «Світлопільський» м.Олександрії;
4 березня – Новомиргородський районний Будинок культури; 
14 березня – Кіровоградський районний Будинок культури;
17 березня – Побузький міський Будинок культури «Металург» Голованівського району; 
22 березня – Світловодський міський Палац культури; 
31 березня – Новоукраїнський Центральний Палац культури «Ювілейний». 

За традицією переможці огляду-конкурсу будуть нагороджені під час церемонії відкриття Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» у вересні на території державного музею-заповідника  Івана Карпенка-Карого «Хутір Надія». 
Фото – Моя Олександрія
“Театральна весна Кіровоградщини” стартувала з Олександрії (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований