08 травня 2024, середа

У Кропивницькому проходить найбільший в регіоні ІТ-фестиваль (ФОТО)

Сьогодні, 20 травня, у Кропивницькому в ІТ-просторі KOWO проходить уже чотирнадцятий за ліком найбільший в регіоні фестиваль програмування для школярів та молоді Vesna Soft, організований школою програмуваня Ш++ пише Златопіль.
За 14 років існування Vesna Soft із конкурсу для програмістів виріс у потужний фестиваль – уже 4 роки він проходить саме у такому, фестивальному, форматі. 
Вузькоспеціалізований фестиваль буде цікавий не лише програмістам, дизайнерам і робототехнікам, а навіть таким гуманітаріям як кореспондент "Златополя": тут можна поринути у світ віртуальної реальності, опробувати 3-d принтер і сканер, позмагатися в комп'ютреному файтінгу, керувати битвою робомашин, первірити як робот може бачити і навіть виготовити власне печиво (його потім дозволяють з'їсти).
Проходять тут і цікаві виставки від місцевих вузів, умільців та магазинів техніки.
–  Цьогорічна "VesnaSoft" унікальна тим, що ми розділилися на три великі частини. Перша з них – марсіанський хакатон. У нас є окрема локація "Марс", де є марсоходи. Учасники хакатону зараз намагаються виконати завдання, прописати код і змусити марсоходи рухатися, брати землю для досліджень, робити фото тощо. Учасники цього замагання не бачили наших марсоходів і слудкують за ними через спеціальний стрім, –  розповідає одна із координаторів фестивалю Ірина Іванова.
Друга частина – презентація проектів, яка розпочнеться о 17-00. Презентуватимуть проекти у трьох номінаціях – програмування, дизайн та робототехніка. До участі в цій частині фестивалю подано уже більше двох десятків проектів. У кожного буде для презентації свого проекту чотири хвилини. Команди чи учасники з найкращими проектами, отримають призи – дрони, екшн-камери, комплекти віртуальної реальності та інші.
Сьогодні на двох поверхах учасники також випробовують свої сили у різноманітних квестах.
– Люди мають взяти участь у певних інноваційних речах, завданнях, отримати за це наклейку. За кількістю наклейок ми визначимо переможця, який отримає сьогодні квадрокоптер. – зазначила Ірина Іванова.
Заглом у хакатоні під час фестивалю беруть участь 32 учасники (8 команд по 4 особи), учасників проектів – більше 20, учасників квестів – як мінмімум, 200. За підрахунками організаторів, лише в першій половині дня фестиваль відвідали пів тисячі гостей.
Нагадаємо, сьогодні у Кропивницькому проходить також фестиваль до Дня вуличної музики, а з 16-00 і до опівночі в гості запрошує обласний художній музей, де пройде Ніч музеїв.
Фото – Златопіль
У Кропивницькому проходить найбільший в регіоні ІТ-фестиваль (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований