28 квітня 2024, неділя

Незабутній вікенд у Києві (ФOТOПOДOРOЖ)

8751fa6b9e18c2ec08c0031f97655fe0.jpg

Я, звичайно, дуже люблю море, неповторні краєвиди Карпат, велич кримських гір і, що кривити душею, турецький allinclusive. Але то зовсім інша історія. Зараз же хочу розповісти про те, де і як можна цікаво провести вихідні з дітьми, не витрачаючи багато часу на дорогу. Отже, поїхали на вікенд до столиці!

Київ: мільйон вражень за один день

Добиратися до столиці зручніше і дешевше всього поїздом. Поїздка займе всього 6 годин, і, що дуже зручно, прибуваєте ви на місце вранці, тобто увесь день можете присвятити прогулянці.

Практично всі розважальні заклади в Києві відкривають двері для відвідувачів з 10.00 ранку. Тому по приїзду можете сміливо відправлятися в McDonald's, щоб зарядитися чашкою ранкової кави і підкріпитися улюбленими гамбургерами. До речі, один із закладів відомої ресторанної мережі знаходиться прямо біля виходу із залізничного вокзалу і працює цілодобово.

2dd4616f13759fefff0dedf63e316e79.jpg

Якщо хочете, щоб ви та ваша дитина надовго запам'ятали вихідні в столиці, обов'язково відвідайте

Ляльковий театр

4b30e3ab556b6249700cc481194ccc68.jpg

Будівля лялькового театру знаходиться на вулиці Грушевського 1а – територія Хрещатого парку. Щоб до нього дістатися, від станції метро «Вокзальна» потрібно доїхати  до станції «Хрещатик», перейти на «Майдан Незалежності», та піднятися від Європейської площі до парку. Не помітити театр в парку досить складно. Мені цей марципановий замок з фонтанами і башточками дуже нагадує Діснейленд.

На вході вас зустрінуть скульптури казкових героїв.

870bf11cd981aa8208995d702059069d.jpg 3f34881f77ad214813bc2802d8d331e1.jpg 1466c1390f29c03cfe6de8db8ae7e71e.jpg

Переступивши поріг театру, потрапляєш в казку. Шикарний інтер'єр, великий акваріум з рибками, музей ляльок

 c143ac6b5fb38dcda9fb3ad594bcd98d.jpg

Ще до початку вистави діти отримують купу вражень. Саме дійство нас теж порадувало. Воно тривало 45 хвилин, і при цьому жодна дитина в залі не спробувала розплакатися або вийти (за винятком самого початку, коли вимкнули світло).

Ляльки та декорації дуже красиві. Актори заряджають позитивом. Та що там говорити про акторів, якщо навіть жінки на вході викликають до себе прихильність малюків. Квитки на виставу краще замовляти заздалегідь через Інтернет, тому що на вихідних там практично завжди аншлаг. Ціна квитка на виставу стартує від 80 грн. До речі, на перші ряди витрачатися не раджу – дитині звідти буде погано видно, що відбувається на сцені, через високу огорожу.

Музей води

Розташований він у водонапірній вежі, відразу за ляльковим театром.

f4d5d0a8d16e64b5fcdb78769be26561.jpg

В музеї екскурсовод розповість вам про водні ресурси землі, про підготовку води для пиття, про водовідведення та очищення води. Відвідувачі, входячи в будівлю, заходять до ліфту, який їх «переносить» на мінусовій поверх, звідки, пройшовши довгу дорогу під акомпанемент цікавих історій про воду, виходять на перший поверх. Дорогою можна подивитися земну кору в розрізі.

Але найцікавіше дітям там, де водоспад з гротом і можна почути грім та дощ. Заплює стенд-пісочниця, на якому розповідають історію появи гір, вулканів, річок, озер. Можна і самим виступити в ролі творця озера.

Не може залишити байдужим величезний унітаз – улюблене місце відвідувачів для фотосесій.

 695f34394dedc8d861ed9cf198e859fd.jpg

Феєричні емоції у моєї дитини викликали величезні мильні бульбашки, які можна було робити самим зі спеціальної суміші. Крім цього, кожен охочий міг побувати всередині мильної кулі.8bc068ca6d0192541188e01fb6fc7b6f.jpg

Пізнавальними були «фокуси» з водою. Виявляється, що можна ситом наносити воду і зробити так, щоб повітряна кулька не луснула у вогні.

Тут же можна ознайомитися з неприємними підземними жителями – щурами (спойлер: щури несправжні, але виглядають дуже реально!), які живуть в каналізаційних трубах –фууу! b4fea80e9f2f48448ab6161a9442e83f.jpg

На виході є величезні акваріуми з рибками. Екскурсовод казала, що якщо піднести руку до поверхні акваріума, загадати бажання, і рибка доторкнеться до пальців, то бажання здійсниться. Спробуйте, а раптом?

84c840bebbe93d524dc35fac3202276e.jpg

У цілому, музей досить яскравий, заповнений численними макетами та експонатами. Так що, якщо буде бажання і можливість, обов'язково його відвідаєте.

Квиток коштує 50 грн, дітям до 6 років – безкоштовно.

Зоопарк

Щоб дістатися зоопарку, виходити потрібно на станції метро «Політехнічний інститут», перейти дорогу через підземний перехід і прогулятися метрів 100 по ходу руху транспорту. Вхід в це чудове місце неможливо не помітити. По обидва боки від нього встановлені бронзові фігури тварин і добре видно назву.

38a43d777c8a13fc0c071131956c05c0.jpg

Мені Київський зоопарк дуже подобається, перш за все, тим, що тварини там сидять не в тісних, смердючих клітках, а в просторих вольєрах, де імітуються умови природного проживання. Дуже гарні місця для хижаків – глибокі ями, забетоновані в цілях безпеки, а внизу леви і тигри.

7e2476e4ac3c7ad4012a3a4ad60de377.jpg

Спостерігати цікаво і безпечно. Так що емоції тільки позитивні. Вперше в житті бачила живого жирафа. А ось бегемота не дочекалися – якраз перед нашим візито він пірнув під воду і довго не показувався.

У закритому павільйоні крокодили, риби, змії – є що подивитися. А малюки приходять у захват на контактній площадці – там можна погладити і погодувати домашніх тварин: кізок, курочок, гусей. Крім власне зоопарку, є ігрові майданчики і міні-парк атракціонів. Так що, якщо б не брак часу, цілком можна було б провести там весь день.

До речі, по зоопарку постійно курсував електротранспорт з туристами. Я трохи шкодую, що відразу не наважилася сісти в такий і прокотитися по всій території. Їздять вони не дуже швидко. Можна подивитися всіх в експрес-форматі. Наступного разу обов'язково сядемо в такий вагончик і покатаємося. А якщо з собою взяти що-небудь попити-погризти, то задоволення забезпечено!

Ціни цілком прийнятні: дорослий квиток 70 гривень, дитячий – 45, діти до 5 років – безкоштовно

Океанаріум «Морська казка»

Навіть якщо ви в Києві лише на один день, то рекомендую проїхати по червоній гілці метро до станції «Дарниця», де на виході розташований ТЦ «Дитячий світ», в підвалі якого ось уже кілька років, далеко від морів і океанів розташувався океанаріум.

de6a3e16a1f691af8bbee10bb67c0ee6.jpg

Вхід платний: дорослий квиток 170 гривень, дитячий 130.

У київському океанаріумі мешкають не одні риби – через скло добре видно різні водорості, корали і молюсків.

В приміщенні є перша палуба, тунель, субмарина і відкритий басейн.

Перша палуба – напівзруйнований остов корабля, а його зяючі світлом пробоїни – не що інше, як ілюмінатори, через які можна спостерігати за чарівним глибинним світом коралів, а також за зграйками риб, що сновигають в цих лабіринтах.

Далі ви потрапляєте у дивовижний тунель: там за стінами з акрилового скла плавають сотні риб, а також черепахи. Такий собі 3D-простір. Тунель недовгий, і зазвичай там багато людей. Але, якщо вам пощастить потрапити в не дуже людний день, то ви отримаєте особливі «атмосферні» враження.

959f19dc5b8f306fdbf6a7aee19d4176.jpg

З тунелю ви переходите в субмарину, а вже звідти потрапляєте до відкритого басейну.

Нам найбільше сподобалося годування скатів. Вони плавають у відкритому басейні, і працівники годують їх прямо з рук, а вони так забавно відкривають свої ротики, як собачки! Скатів навіть можна акуратно торкатися.

У колекції також є цікаві медузи, мурени, морські коники і морські зірки, акули і крокодил– дивина, яку більшість людей бачили тільки по телевізору. Звичайно, було б непогано відвідати океанаріум з екскурсією, адже хто краще професіонала розповість про підводний світ? Але це додаткові витрати і потрібно приєднатися до групи.

6ee77a1c47b5c00da696d70fcc70ba30.jpgФото – 18

На мій погляд, відвідування океанаріуму буде однаково цікаво як дітям, так і доросли.

Цирк

cee8e25ff063a0a7f77307b50cc8b6aa.jpg

Ось де ми отримали нереальну кількість емоцій. І мушу вам сказати, стаціонарний цирк не йде ні в яке порівняння з тими, які приїздять до нас на гастролі. Я вже не пам'ятаю, як називалася програма, яку ми відвідали, але впевнена, що будь-яка інша вистава вразить глядача не менше.

Національний цирк України знаходиться на головній транспортній артерії Києва – там, де проспект Перемоги переходить у бульвар Шевченка. Якщо їхати на метро, можна вийти на станціях Університет або Вокзальна і трохи пройтися пішки. Цей монументальний купольний будинок з вражаючою вхідною колонадою є пам'яткою історії та архітектури. Моя дитина, побачивши його, сказала: «Ого цирк!». Але як на мене, то ремонт споруді, як ззовні, так і всередині, не завадив би. Біля входу в будівлю цирку можна покататися на поні або купити сувеніри.

Хвилин за десять до початку виступів технічні працівники почали збирати довжелезний батут, а потім погасло світло, і всі завмерли в очікуванні початку шоу. І ось, після невеликої «вступної» пісні розпочалося грандіозне циркове дійство.

Протягом усієї програми публіку розважали два веселі клоуни. Хочу зазначити, що артисти дійсно талановиті і вміють не тільки «жарти жартувати», але і багато чого іншого: і жонглери вправні, і акробатичні трюки демонструють! Особисто мене дуже вразив трюк, коли один клоун кидав капелюхи аж з глядацьких трибун, а інший, як ні в чому не бувало, ловив їх на свою голову.

Звичайно ж, були номери з тваринами, адже без них не обходиться жодна циркова вистава.

df53bff51f65caebacddce82dea7e164.jpg

Під час номеру за участю крокодилів і величезної змії-пітона я подумала, як же добре, що ми сидимо не на перших рядах.

Дуже красиво і зворушливо виглядав номер з білими голубами, а виступ песиків підкорив серце моєї доні! Нікого не залишили байдужими благородні циркові коні. Всіх глядачів зворушив вихід майбутньої зірки арени – малесенького милого лошати.

Сподобався ефектний виступ циркової родини, який передав невеличку виставу про кохання. Спочатку виступали чоловік і жінка, а в кінці номера на арену вийшов їх маленький синок. Впевнена, що хлопчик стане гідним продовжувачем своєї циркової династії!

40edf91e176aa9f4b8d63a7d46fa79ef.jpg

До речі, майже всі номери виконувалися під "живий" музичний супровід, вокал позмінно забезпечували дві талановиті співачки, а музику виконував оркестр, розташований на спеціальному балконі. Все циркове шоу супроводжували сучасні світлові ефекти, а у другому відділенні транслювалося захоплююче лазерне шоу. Родзинкою програми стало приголомшливе дійство від фокусника-ілюзіоніста. І я можу з упевненістю заявити, що раніше не бачила нічого подібного навіть по телебаченню, а не те що в живому виконанні.

В цілому вистава тривала близько трьох годин, але я не можу сказати, що моїй шестирічній доньці важко було висидіти весь цей час. Шоу яскраве, ефектне і дивовижне, воно точно запам'яталося надовго всій нашій родині!

Квитки ми купували заздалегідь, через офіційний сайт Національного цирку. Їхня вартість – від 100 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестивалі їжі, термальні джерела, незабутня риболовля та інші принади осіннього відпочинку в Карпатах (ФОТО)

Від Національного цирку на залізничний вокзал ви доберетеся пішки за 15-20 хвилин. Якщо не встигаєте на потяг, можете прогулятися 200 метрів вниз від McDonald's до автостанції, звідки щогодини їдуть маршрутні таксі в сторону Кропивницького.

Вдалих вихідних у Києві та до наступних подорожей з кореспондетами сайту Златопіль!

Автор: VilkaKavilka

Незабутній вікенд у Києві (ФOТOПOДOРOЖ)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований