04 травня 2024, субота

У Кропивницькому обговорили досягнення та проблеми ОТГ області

На базі підприємства «Радій» у місті Кропивницькому відбувся Форум регіонального розвитку «Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи».
Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської облради, передає Златопіль.
У форумі взяли участь керівництво виконавчого апарату обласної ради та депутати обласної ради.
Керівництво області, голови ОТГ Кіровоградщини та присутні народні депутати України від Кіровоградської області обговорили позитивні досягнення вже існуючих об’єднаних громад і проблемні питання щодо подальшого впровадження децентралізації в області.
Прямі бюджеті відносини з центральною владою – це питання найбільше турбувало представників об’єднаних територіальних громад. Народний депутат України Олександр Горбунов запевнив, що у проекті бюджету, який розглядатиметься у другому читанні, таку позицію враховано. 
На зустрічі голів обласних рад, у якій брав участь Олександр Чорноіваненко, з Віце-прем’єр-міністром, Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком порушено питання щодо фінансування пільг, які є тягарем для місцевих бюджетів. Під час форуму фахівці зазначили, що дане питання буде вирішено: або ж центральна влада візьме на себе обов’язок виплачувати пільги, або дотаціями допомагатиме місцевим бюджетам працювати у цьому напрямку. 
Після загального обговорення, учасники форуму розподілилися на секції. У першій – спеціалісти розглянули питання регіонального розвитку та інвестицій об’єднаних територіальних громад, а також фінансову частину децентралізації, у другій – соціально-гуманітарний розвиток ОТГ.

Фото: oblrada.kirovograd.ua/

У Кропивницькому обговорили досягнення та проблеми ОТГ області
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований