05 травня 2024, неділя

Як проходять вибори на Кіровоградщині, розповіли кандидати

Сьогодні у Кіровоградському прес-склубі пройшла уже друга інформаційна сесія, присвячена виборам до Верховної Ради України. Кандидати у народні депутати та їхні представники поділилися інформацією своїх виборчих штабів з приводу виборчої ситуації на Кіровоградщині Про це пише Златопіль.
 
Як повідомив представник народного депутата України Станіслава Березкіна Андрій Малик, з території Кіровоградського  Дендропарку дійсно були відправлені автобуси з людьми для голосування. Більшість з них мали при собі посвідчення медіапорталу “Акула медіа”. Разом з тим, такого ЗМІ як “Акула” ніде не зареєстровано, а тому знаходження людей з такими документами (журналістів) на дільницяхє незаконним.  Крім цього, зазначив Андрій Малик, Номери, вказані на автобусах які відвозили цих людей з парку, є номрами з інших транспортних засобів. Також, повідомив представник Станіслава Березкіна, на 100-му окрузі було помічено декілька автомобілів, у яких знаходилися люди в камуфляжній формі, які відмовлялися представлятися. Як зазначили кандидати, у деяких “журналістів-спостерігачів” може бути при собі холодна, а, можливо, і вогнепальна зброя.
Як заявив під час інформсесії кандидат в нардепи Олександр Гавриленко, “Ця виборча кампанія була самою нечесною та найбруднішою за весь час.Інформація про мажоритарщиків вивішена незручно для перегляду виборців.Готуються фальсифікації і вкидування зайвих бюлетнів.” Також кандидат закликав усіх виборців прийти та проголосувати,щоб за них це не зробили інші.
Кандидат-самовисуванець по ОВО №99 Максим Березкін повідомив, що в ОВК цього округу забули передати на одну з найбільших дільниць у місті протоколи. Щодо ситуації з автобусами у Дендропарку кандидат додав,що люди які були в автобусах – озброєні вогнепальною зброєю.
– На деяких дільницях люди, видаючи себе за представників кандидата Максима Березкіна, пропонують продати голоси,але на справді це колишні охоронці Дендропарку та нинішні працівники “Европейскього ринку”,тобто  стає зрозуміло кому це потрібно -зазначив Максим Березкін.
Також кандидат звернувся до членів ДВК та їх заступників з проханням пам’ятати про нові зміни до Кримінального Кодексу, що посилюють відповідальність за підкуп і полрушення під час виборів.
Самовисуванець по 99 ОВО Сергій Михальонок розповів про те, що агітація деяких політичних партій і досі висить по місту,а це є грубим порушенням виборчої агітації.
-Найцікавіше нас чекає увечері,на округах 100,102,103.Там вже масово стоять люди зі списками,йде прямий підкуп виборців.Міліція бездіяльна. – повідомив кандидат.
Кандидат від Радикальної партії Олега Ляшка Павло Любченко повідомив про такі порушення: невідповідність приміщення для виборів (наприклад, 20 кв.м на 1733 виборця); відсутність великих скриньок та розташування їх поза межами зору членів комісії;відсутність плакатів Радикальної партії Олега Ляшка.
Кандидат самовисуванець по 100-му округу Ярослав Бублик,зазначив що “каруселі” повинні бути у парку а не на виборчих дільницях,але їх намагаютьсмя створити,для прикладу у псих-лікарню завезли на 38% бюлетнів більше ніж самих голосуючих.
Також представниця руху ЧЕСНО на Кіровоградщині Любов Лук’янцева повідомила, що слід звернути увагу на те,що вже виявлено заповнені фіктивні бюлетні. Як зазначила представник руху,незрозумілим є факт зміни керівного складу ДВК у ніч перед виборами.
 
 
Нагадаємо, слідкувати за перебігом виборчих перегонів на Кіровоградщині ви можете ОНЛАЙН на нашому сайті.
Як проходять вибори на Кіровоградщині, розповіли кандидати
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований