28 вересня 2024, субота

На сесії міськради порушень не було, бо були прийняті важливі рішення – депутат

17 березня на комісії з питань дотримання регламенту міської ради та депутатської етики міської ради Кропивницького обговорили події останнього сесійного засідання міськради і поведінку під час його проведення міського голови Андрія Райковича.
Про це пише Златопіль із посиланням на "Трибуну".
"Хочу поговорити про те, що сталося на сесії міської ради. На сесії міської ради після обідньої перерви була проведена повторна реєстрація депутатів. У залі зареєструвались 21 депутат плюс міський голова. Відповідно до Регламенту, статті 31, сесія є правочинний, якщо в ній беруть участь більш ніж половина депутатів. У нас всього 42 депутати. Міський голова не зважав на зауваження депутатів і продовжував роботу. Відповідно, міський голова, секретар міської ради та всі присутні депутати, які тоді були присутні та приймали рішення не є легітимними", – цитує "Трибуна" депутата і екс-секретаря міськради Сергія Бойка.
Ще один один колишній секретар міськради, депутат Володимир Смірнов зауважив, що був відсутній під час проведення пленарного засідання, однак відеозапис трансляції сесії доводить, що необхідного кворуму міська рада для продовження сесії не мала.
Окремо депутати обговорили поведінку під час засідання міського голови Кропивницького Андрія Райковича:
"У нас у раді стало нормою порушувати Регламент", – зазначив депутат міськради Михайло Демченко.
Володимир Смірнов додав: 
"Я пропоную внести в протокол всі рекомендації та звернутися до міського голови. До рекомендацій внести, щоб міський голова виступив з публічною заявою щодо цього питання та перепросив перед громадою, що він допустився помилки. А також розглянути всі ті питання, які є нелегітимними, повторно".
Натомість колегам опонував представник промерської коаліції Олег Краснокутський.
"Я вважаю, що порушень міським головою не було, бо були прийняті важливі рішення. Все відбувалось в рамках закону". – цитує "Трибуна" Краснокутського.
Після виступу останнього Олександр Цертій дав йому відповідь, але Краснокутський посеред розмови встав і вийшов із депутатської кімнати.
По закінченню обговорення члени депкомісії прийняли рішення на найближчому черговому засіданні сесії доручити виступити Володимиру Смірнову із доповіддю про висновки та рекомендації щодо вчинку міського голови, який обговорювали на комісії.
Фото – "Трибуна"
 

На сесії міськради порушень не було, бо були прийняті важливі рішення – депутат
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований