08 травня 2024, середа

Тимошенко назвала три аргументи проти продажу землі

Українська політика нині живе за аморальними стандартами. Політики знаходяться в системі великого політичного театру,  політичне життя в Україні нагадує шоу людей, які більше нічого не вміють робити. 
Про це учора, 25 квітня, під час прес-конференції в ОДесі заявила лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, коментуючи ситуацію з імовірним початком продажу землі в Україні, передав кореспондент Златополя.
Юдія Тимошенко учора повідомила журналістам, що до ініціативної групи з підготовки реферндуму з питання продажу землі увійшло більше 10 тисяч активістів "Батьківщиною" та зазначила, що сьогодні влада тримає курс на поступове винищення українського села. Свідченням цьому є значне скорочення кількості фермерських господарств – основи аграрного ринку будь-якої розвивненої європейської країни.
Юлія Тимошенко також озвучила три основні аргументи на користь заборони продажу земель сільськогоподарського призначення.
Як повідомила лідер "Батьківщини", сьогодні 72% території України складають саме землі сільськогосподарського призначення. В країні, де триває війна, треба бути салобумними і готовими на все, заради наживи, щоб продавати 72% своєї території, зазначила політик.
Друга причина – доведення селян до відчаю. На сьогодні деякі власники земельних паїв, зазначила Тимошенко, готові продавати свої наділи про декілька сотень доларів за гектар, тоді як в європейській Німеччині гектар землі сільськогопсодарського призначення вартує близько 89 тисяч євро. За таких умов землі українців досить швидко опиняться в руках земельних магнатів і відбудеться, практично, той самий процес, що пройшов в Україні в 90-х роках: коли завдяки махінаціям з приватизацією місцеві "царьки" стали в один момент власниками цілих заводів, а народ не отримав нічого. 
Звідси випливає і третій аргумент на користь заборони продажу земель сільського господарства в Україні – аграрна мафія. Як розповіла Юлія Тимошенко, за останні три роки у розпорядженні деяких родин "аграрної мафії" накопичилося до мільйона гектарів земель. 
– Вони говорять, що віддадуть землю українцям, але це обман. У нас просто хочуть забрати землю за безцінь. – резюмувала Тимошенко.
Як повідомила лідер "Батьківщини", наразі ринок сільськогоподарської землі в Україні можна оцінити в 3,5 трильйони євро.
– Кому ці 3,5 трильйони принесе ця авантюра? Точно не Україні. – зазначила політик.
Фото – Златопіль
Тимошенко назвала три аргументи проти продажу землі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований