05 травня 2024, неділя

Міська влада Кропивницького досі не виконала жодної з вимог опозиції, проте може розглянути їх на сесії

Погоджувальна нарада керівників депутатських фракцій міськради Кропивницького та міського голови Андрія Райковича розпочалась з зачитування потенційного порядку денного майбутньої сесії, що складається на сьогодні зі 127 питань, інформує кореспондент Златополя
Крім того на черговому засіданні планується додатково розглянути 19 питань, за якими була витримана процедура оприлюднення не менш ніж на 20 днів до початку сесії. 
Тим не менш, без дискусії засідання не завершилось. 
Лідер фракції "Батьківщина" в міській раді Олександр Цертій звернув увагу міського голови на 8 вимог демократичної опозиції, на підтримку яких було зібрано 27 тисяч підписів кропивничан. П'ять з них, наголосив депутат, не потребували сесійного вирішення, а залежали лише від доброї волі міського голови – серед них розблокування питання надання дозволів на відключення від централізованого опалення, повернення до тарифу на проїзд на рівні 3,5 гривень, встановлення рівня "порогів" використання системи ProZorro на рівні 50 тисяч гривень та інші. 
Вирішувати дані питання без депутатів Андрій Райкович, однак, відмовився. 
"Більшість ваших претензій безпідставні. Дозволи на "автономки" надаються, хоча й, звісно, не всім. Що ж до "ProZorro", то система у місті працює у законодавчо затверджених межах. Загалом ваші вимоги, чи краще сказати претензії, то їх буде винесено на чергове засідання сесії – якщо ви отримаєте підтримку колег-депутатів, значить так і буде", – повідомив міський голова. 
Фото – Златопіль
Міська влада Кропивницького досі не виконала жодної з вимог опозиції, проте може розглянути їх на сесії
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований