16 квітня 2024, вівторок

Маловисківська міськрада проігнорувала думку жителів ОТГ щодо госпітального округу

На сесії Маловисківської міської ради, що відбулась 30 листопада, депутати не підтримали звернення понад двох тисяч жителів об`єднаної територіальної громади щодо змін у складі Західного госпітального округу і перепідпорядкування Маловисківської районної лікарні, де одержують медичні послуги  жителі населених пунктів громади, до складу Кропивницького ГО.

Як раніше повідомляв Златопільтаке рішення, зважаючи на численні звернення жителів Маловисківського району, днями прийняли депутати райради, направивши відповідне звернення в обласні владні структури та до Кабінету міністрів України.

Логічним, у зв`язку з цим, могло стати і аналогічне рішення міської ради. Проте частина депутатів, зокрема й тих, хто працює в районній лікарні, висловилась проти такого рішення, мовляв, Маловисківська ЦРЛ є нині лікарнею інтенсивного лікування першого рівня і за статусом та рівнем оснащенності  переважає будь-яку  райлікарню в Західному окрузі, тому "почуватиметься" тут краще. Тим більше, що тільки в Малій Висці є своя баклабораторія,  станція переливання крові і відділенння гемодіалізу, чого немає в інших районах і  чого цілком достатньо для надання населенню якісних медичних послуг.

Якщо ж Маловисківська ЦРЛ буде підпорядкована в рамках Кропивницького госпітального округу (за це виступила районна рада), обласній лікарні, це, як запевняли депутати-опоненти прийняття такого рішення, тільки ускладнить лікування багатьох пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді Кропивницького підтримали Прoграму викoнання дoручень вибoрців

Як не намагався міський голова  Юрій Гульдас переконати депутатів у адекватному реагуванні на  звернення жителів населених пунктів ОТГ стосовно перепідпорядкування  Маловисківської ЦРЛ із Західного ГО до Кропивницького, аргументуючи свою позицію і перспективами фінансування госпітальних округів, і можливий адміністративно-територіальний поділ на укрупнені райони в межах нинішніх (трьох на Кіровоградщину) госпітальних округів,  де в Західному окрузі Мала Виска вже напевне не претендуватиме на роль райцентру, це на депутатів не подіяло і питання з розгляду довелось зняти.

Коли ж  порядок денний сесії було вичерпано, міський голова ще раз спробував повернутись до розгляду проблемного питання. Однак і цього разу депутати, які залишились в залі засідань (кілька осіб покинули сесію,ще до цього) намірів Ю.Гульдаса не підтримали і відклали питання, як сказав міський голова, до наступної сесії, коли вже може бути прийнято Державний бюджет, визначено фінансування на госпітальні округи і гроші підуть на Голованівськ, який, і це не є секретом, розглядається як центр Західного госпітального округу.

Відтак, схоже на те, що своєю позицією Маловисківська міська рада може поставити під загрозу прийняття позитивного рішення обласними інстанціями та Кабінетом міністрів щодо звернення Маловисківської районної ради про перегляд віднесення району, до госпітального округу, а саме перепідпорядкування його із Західного, до Кропивницького, до якого і втричі ближче, і де рівень медичних послуг значно вище.

Якщо ж звернення райради знайде підтримку, то може виникнути колізія, коли Маловисківський район буде в одному госпітальному окрузі, а Маловисківська ОТГ- в іншому, і як райлікарні в цій ситуації організовувати надання медичних послуг і кому підпорядковуватись – незрозуміло.

Фото: Златопіль

Маловисківська міськрада проігнорувала думку жителів ОТГ щодо госпітального округу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований