02 травня 2024, четвер

Депутати-опоблоківці звинуватили обласне управління захисту економіки у використанні “агентів-хабародавців”

VFL.RU - ваш фотохостинг

Депутати Кропивницької міської ради, представники "Опозиційного блоку" Анна Ніжнікова, Максим Линченко та Анатолій Ларін звинувачують керівника управління захисту еономіки в Кіровоградській області Володимира Духна у використанні мережі підставних хабародавців та понятих. 
Про це депутати повідомили журналістам під час ініційованої ними прес-конференції, інформує Златопіль. 
"Група осіб, наразі нами ідентифіковано мінімум трьох з них, активно співпрацює за УЗЕ займаючись фальсифікацією справ щодо хабарництва. Це справи проти прокурорів, чиновників та посадовців, загалом проти неугодних управлінню і його керівництву людей. Схема досить проста тому спрацьовує майже завжди – вам підкидають гроші, під ча спілкування тискнуть руку, таким чином висащуючи її спеціальною речовиною, яка вітиться в ультрафіолеті, а потім одразу "викривають" на буцім-то отриманні хабара", – розповів Ларін. 
Після виявлення даних фактів, стверджують опоблоківці, ними було написано запити на надання інформації щодо фінансового та кадрового забезпечення управління, на які було отримано лише відписки. Після ж підтримки депутатського звернення щодо звітування керівника обласного УЗЕ Володимира Духна на черговій сесії ради, народні обранці відчули на собі й тиск з боку правоохоронів. 
До Анни Ніжнікової на роботу прийшли двої співробітників управління, один з яких не мав при собі посвідчення та намагався це приховати, а от Анатолію Ларіну, за його ж словами, відверто погрожували фабрикуванням справи щодо хабарництва. 
Усі зібрані матеріали депутати вже направили до обласної прокуратури та сподіваються на швидку реакцію як прокурорів так і правоохоронних органів. 
На запитання журналістів щодо можливого зв'язку між прес-конференцією та справою начальника Управління архітектурно-будівельного контролю Андрія Сліпченка, якого правцівники УЗЕ нещодавно затримували звинувачуючи у вимаганні харара, депутати від чіткої відповіді ухилились. 
"Те, що там не все так як показує УЗЕ то це точно, але ми зацікавились роботою управління задовго до цієї справи. До нас звертались мешканці міста, є й певний "шлей" який тягнеться за Духно з попереднього його місця роботи", – заявила Ніжнікова. 
На даний момент депутатів цікавить чи виконає Володимир Духно вимоги депутатів щодо публічного звіту на черговій сесії міськради. Ігнорування вимоги городян, наголошують опоблоківці, свідчитиме про небажання правоохроня до відкритості як в його роботі так і в роботі управління в цілому.  
 

Депутати-опоблоківці звинуватили обласне управління захисту економіки у використанні “агентів-хабародавців”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований