29 вересня 2024, неділя

Громаду на Маловисківщині відвідали самоврядці з Чернігівщини і Запоріжжя

17

Днями, під час  навчання  у  Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, з метою зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування з питань управління фінансами та обміну досвідом  група  представників  об"єднаних  териоріальних громад з Черннігівської  та  Запорізької областей відвідали  Смолінську ОТГ, що в Маловисківському  районі. 

Гостей зустрічали селищний голова Микола Мазура, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Олександра Майстренко, заступник селищного голови Володимир Бойко та секретар селищної ради Євгенія Гордієнко.

Під час зустрічі селищний голова Микола  Мазура ознайомив присутніх з історією селища, розповів про етапи обєднання, проблеми та досягнення громади, а також поділився досвідом роботи щодо участі громадськості в бюджетному процесі. Обговорення цієї теми відбулося у форматі «круглого столу».

Після цього гості оглянули  інфраструктурні об"єкти Смоліного, поспілкувалися з їх керівниками  та  персоналом.

Зокрема, спочатку і відвідали дошкільний навчальний заклад «Ромашка». Тут їх зустріла завідувач Олена Шевченко. Вона провела екскурсію по закладу. Презентувала гостям кабінет психології , музичну залу, міні-музей (українську світлицю), яка вразила кожного представленими там декораціями та театральну кімнату. Також учасники делегації  завітали у гості до найменших діток (ясельної групи) закладу.

Кожен кабінет дитячого садка має неперевершений  вигляд. Його створюють незвичні декорації та домашня атмосфера. До речі, кожна кімната у закладі оформлена умілими руками працівників. Вони створюють  собі певну ідею, підбирають для цього потрібні матеріали (а це здебільшого підручні матеріали), і вже   потім втілюють ці ідеї в життя.

Під час візиту до «Ромашки» учасники заходу мали змогу відвідати релігійну кімнату. Там вони познайомилися з отцем Олександром протоієреєм Української Православної церкви на честь Успіння Пресвятої Богородиці, адже саме він займається релігійним вихованням дітей, що відвідують заклад, звичайно ж за згодою батьків вихованців.

Потім всі учасники делегації відвідали Смолінське навчально-виховне обєднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія-позашкільний навчальний заклад». Там всіх зустрів новопризначений директор  закладу  Владислав Угрімов. 

Гості мали змогу побачити яскравий приклад використання бюджетних коштів – класи нової української школи, нові, відремонтовані, із спеціальними зручними меблями для першокласників, а також оновлену  шкільну їдальню та холи.

14

Після відвідування школи гостей запросили до Смолінського ДЮЦу.  Там всіх зустріли заступник директора з виховної роботи Ніна Петрова та бібліотекар Тетяна Калашнік. Вони провели екскурсію по краєзнавчому музею, який діє при ДЮЦі, ознайомили з історією селища, а також продемонстрували музейні експонати, що втілюють собою елементи українського побуту та культурного надбання українців. По завершенню екскурсії  на згадку про зустріч кожному учаснику делегації було вручено креативні сувеніри виконані умілими руками керівників гуртків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Маловисківщині деякі сільради "забули" про співфінансування освіти

За  відгуками   представників    ОТГ  з Чернігівщини і Запоріжжя,  вони  вражені  з того, як  та  такий  невеликий  термін з часу створення    місцевої ОТГ тут вдалось налагодити  таку  продуктивну  роботу, а головне-  чіткий  контроль і дисципліу  щодо використання  коштів   бюдету .

15_2

Громаду на Маловисківщині відвідали самоврядці з Чернігівщини і Запоріжжя
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований