28 вересня 2024, субота

Нардеп від Кіровоградщини розкритикував ідею Табалова з місцевим референдумом

Не так давно екс-нардеп від Кіровограда, а нині лідер ГО "Рідний Кіровоград" Андрій Табалов, заручившись підтримкою колишніх регіоналів, оголосив під час прес-конференції про свою ініціативу провести місцевий референдум стосовно перейменування міста. За словами екс-нардепа, саме на місцевому референдумі кіровоградці мають визначитися із назвою міста. Єдина проблема – в країні не існує такого явища як місцевий референдум. Її Андрій Олександрович пропонував вирішити через прийняття відповідного закону. Також екс-нардеп повідомив, що свої пропозиції передав трьом народним обранцям від Кіровоградщини – Костянтину Яринічу, Станславу Березкіну та Олександру Горбунову.
 
Сьогодні, під час прес-конференції, ми вирішили поцікавитися у Олександра Горбунова його баченням ініціатив Андрія Табалова. За словами Олександра Володимировича, перейменування Кіровограда є доволі актуальним питанням. 
– Тему перейменування міста ми вже досить довго обговорюємо. – зазаначив Горбунов.-  Я старався підіймати ініціативу студентських мас, зустрічався з активістами вузів, просто з людьми. результати роботи ви побачите. Особисто у мене немає такої назви, яка б "запала".
З чим чітко визначився народний депутат – з тим, що Закон про місцевий референдум не на часі, коли в країні йле війна. 
– Стосовно місцевого референдуму.- коментує Олександр Горбунов. – Знаєте, лист Андрія Олександровича я ще не читав, оскільки лише вчора приїхав і не встиг переглянути пошту. Але свою думку я можу озвучити, оскільки я досить багато думав про це. Я скажу, що це досить небезпечна тенденція. Я переживаю, щоб мси не відкрили просто "скриньку Пандори". Що значить "місцевий референдум"? У нас в країні війна, ми можемо через місцеві референдуми відкрити зараз шлях сепаратизму не тільки в Донецьку і Луганську… Не дай Бог. Я проти цього. Є достатньо продуманий законний варіант перейменування населених пунктів. Він уже є, він позначений в Конституції, інших законах. Через Верховну Раду проходить досить багато законопроектів і постанов щодо переменування міст, сіл, селищ і так далі. Ніяких проблем я в цьому не бачі, але я проти місевого референдуму. Тим паче, в цьому бажанні ми просто не говоримо про гроші: будь-який референдум, будь-які вибори це досить затратна штука. Але. повторюсь, основне моє побоювання (це моя думка, те, до чого я прийшов)… Я б не поспішав, коли в країні ідуть бойові дії і ми всі прекрасно розуміємо, що відбувається в умах українців, в різних кінцях країни. Я переживаю, щоб закон про місцевий референдум не став таким собі "інструментиком".  
Нагадаємо, нардеп від Блоку Петра Порошенка Костянтин Яриніч вважає місцевий референдум стосовно перейменування "єдиноправильним шляхом".
Нардеп від Кіровоградщини розкритикував ідею Табалова з місцевим референдумом
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований