16 квітня 2024, вівторок

На Кіровоградщині попрощалися з бійцем-добровольцем

Сьогодні, 10 транвя, у селі Богданівка Знам’янського району попрощалися з учасником АТО Андрієм Литвином. Він помер від хвороби серця. Військовий проходив службу в 11-му окремому батальйоні «Київська Русь», пише Рідний Край
Сільський голова Богданівки Анатолій Івасюк у коментарі РК розповів, що хлопець народився у їхньому селі, але згодом переїхав з матір’ю до Черкас. «Він часто приїздив до дідуся та бабусі, які мешкають у нашому населеному пунктів. Був хорошим хлопцем, який допомагав людям. В один з найважчих періодів, у серпні 2014 року, Андрій пішов добровольцем у зону проведення АТО. Через певний час був направлений на лікування в Ірпінський госпіталь, де йому видалили грижу. Після виходу з госпіталю Литвин помер. У медичній довідці написали діагноз, пов'язаний із хворобою серця. У військового зупинилося серце», – зазначив сільський голова.
За словами Анатолія Івасюка, близько 200 селян прийшли провести військового в останню путь. Серед присутніх були рідні, друзі, очільники району, представники громадських організацій, учасники АТО. Поховали  загиблого з усіма військовими почестями.
Дідусь Андрія Литвина ветеран Другої Світової війни. У військового залишилася дружина, мати та старенькі бабуся з дідусем.
Сільський голова зазначив, що кошти на поховання у селі виділила сільська рада, а от за те, щоб доправили тіло з Ірпеня довелося заплатити близько 16 тисяч гривень.
«Ось і виходить кому війна, а кому мати рідна. Люди збирали кошти, аби оплатити ці послуги, адже зрозуміло, що в родині таких грошей просто немає. І від цього так боляче. Люди гинуть захищаючи нас, а якийсь перевізник ставить ціну 12 гривень за кілометр, за те що повезе тіло героя намалу батьківщину», – підкреслив Анатолій Івасюк.
Довідка. Андрій Литвин народився 31 травня 1970 року в селі Богданівка Знам’янського району.
На Кіровоградщині попрощалися з бійцем-добровольцем
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований