29 квітня 2024, понеділок

В Олександрії заблокували вихід із зали членам виборчої комісії, які прийняли на перевірку підписні листи (ФОТО)

Голову виборчого комітету та кількох членів міської виборчої комісії заблокували в залі після того, як комісія більшістю голосів прийняла на перевірку підписні листи про відкликання міських депутатів від партії УКРОП Ігоря Руденка і Павла Шевченка. 
Засідання виборчкому пройшло увечері вчора, 26 квітня, передає Моя Олександрія.
Знову, як і в минулий раз, 23 березня, в залі знаходилися керівники мерії та депутати, які входять до більшості міського голови. Були присутні деякі міські волонтери, місцеві жителі, а також невідомі молоді чоловіки, які зібралися на вулиці перед початком засідання, а потім організовано пройшли в зал.
Незважаючи на шум, який підняли присутні, голова виборчкому Олександр Івань, перекрикуючи, поставив на голосування прийом підписних листів для організації їх перевірки.

З 18 присутніх членів комісії "за" проголосували 12, "проти" – шість. Проти голосували члени комісії від Опозиційного блоку, "Батьківщини" і соцпартії.

"Дякую, засідання завершено. Зустрінемося через 20 днів. Всі рішення розглянуті", – сказав Олександр Івань і піднявся до виходу. З ним піднялися члени комісії, які підтримали рішення.
На виході із зали одні двері виявилися замкненими на ключ, а другі обступили волонтери Сергій Кульга та Володимир Стадниченко, перший заступник міського голови Людмила Давиденко, депутат від "Сили Людей" Володимир Дожджанік і ще кілька людей.

Давиденко закликала не випускати комісію: "Ніхто не вийде", – сказала вона. Сидячі в залі жінки кричали: "Ви порушуєте закон", "Приймайте рішення згідно із законом" і "Ганьба".
Втім, блокування тривало недовго – менше двох хвилин. Потім двері відкрилися і комісія залишила приміщення.

Нагадаємо, 23 березня, засідання комісії зірвали керівники мерії та активісти.
Фото – Моя Олександрія
В Олександрії заблокували вихід із зали членам виборчої комісії, які прийняли на перевірку підписні листи (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований