29 квітня 2024, понеділок

На Кіровоградщині жителі міста не хочуть об’єднуватися з селом

На громадських слуханнях мешканці Олександрії виступили проти добровільного об'єднання територіальних громад вчора, 12 травня. Про це повідомляє Гречка з посиалнням на «Мою Олександрію».
За словами виступаючих, обласна влада на громаду тиснуть і настійно рекомендують в найкоротші терміни узгодити приєднання до Олександрії Димитрове, Пантаївку, Звенигородку та ще 40 сіл і селищ.
На думку області, в Олександрійську територіальну громаду повинні увійти місто Олександрія, три селища (Димитрове, Пантаївка, Приютівка) і 40 сіл – Звенигородка, Головківка, Андріївка, Ізмайлівка, Комінтерн, Бандурівка, Войнівка, Косівка, Костянтинівка, Лікарівка, Недогарки і Протопопівка зі своїми сільрадами.
У такому вигляді проект хочуть внести на затвердження обласної ради 20 травня.
В ході зборів люди висловили думку, що спостерігається спроба реалізувати передбачені законом норми без урахування думки самих громад. Звучали претензії, що рішення приймається наосліп, без економічного розрахунку.
За підсумками зборів, 422 учасника прийняли рішення "добровільно" не об'єднуватися. За – 0, утрималися – 8. Були присутні 430 осіб при мінімально необхідних 300.
На Кіровоградщині жителі міста не хочуть об’єднуватися з селом
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований