29 квітня 2024, понеділок

Активісти мережі ЛЖВ: “Епідемію ВІЛ/СНІДу можна зупинити”

Напередодні Дня пам'яті померлих від СНІДу активісти мережі ЛЖВ у Кіровограді організували прес-конференцію, на котрій закликали уряд забезпечити ВІЛ-позитивних людей антиретровірусною терапією, повідомляє кореспондент Златополя з місця події. 
За інформацією заступника керівника Кіровоградського обласного відділення ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Володимира Бочарова-Туза, нинішня державна  стратегія боротьби з "чумою 21 століття" є неефективною та, по суті, марнує бюджетні кошти. 
"Ми направили до Кабміну та Міністерства охорони здоров'я лист із вимогою забезпечити у 2016 році лікування усіх без винятків пацієнтів АРВ-терапією", – повідомив пан Володимир.
Наразі закупка препаратів для терапії здійснюється як за рахунок держави так і за  рахунок Глобального фонду боротьби з ВІЛ/СНІД. Однак, вже невдовзі Фонд планує припинити фінансування України в даному питанні, тож життєво важливим ж налагодження механізмів стовідсоткової закупки препаратів заме через замовлення МОЗ.
Загалом же у Кіровоградській області під медичним наглядом перебуває 2420 ВІЛпозитивниз людей з котрих АРВ-терапію отримує менеше половини.
 

Активісти мережі ЛЖВ: “Епідемію ВІЛ/СНІДу можна зупинити”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований